Pirkanmaalla etsitään Vuoden kylää

Pirkanmaan Vuoden kylä -kilpailu 2014 on avattu. Samalla etsitään Maaseudun tiennäyttäjää ja Vuoden maaseutuhenkilöä.

Kuka tahansa saa ilmoittaa kilpailuun minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Tarvitsemme ainoastaan perustelun siitä miksi, ja ilmoittajan nimen. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Työryhmässä on edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Rautajärveltä.

Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylä/asukastoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 euroa. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä kilpailuun. Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, aktiivista tiedotusta sekä kylän kehittämisessä huomioidaan kaikki ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuoden kylät Kotala Virroilta, Lantula Sastamalasta ja Rautajärvi Pälkäneeltä. Niitä ei voi ehdottaa.

Maaseudun tiennäyttäjäpalkinnon saajaksi etsitään kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Nämä henkilöt ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseutuhenkilö -sarjassa ei niinkään haeta pitkää uraa maaseudun parissa vaan henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon.  Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Ehdotukset Vuoden pirkanmaalaiseksi kyläksi tai palkittaviksi henkilöiksi voi kertoa 10.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen marja.vehnamaa@pirkankylat.fi, puhelimella numeroon 040 484 9360 tai postitse osoitteeseen Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö.