Janne Sipinen toimi muusikkona yli viisitoista vuotta kiertäen ympäri Suomea. Nykyisin hän on Toijalan yhteiskoulussa uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettajana.
Sipinen valmistui Savonlinnan taidelukiosta ja kuului erinäisiin koulun yhtyeisiin. Musiikki oli Sipiselle lapsuudenharrastus, eikä hän koskaan voinut kuvitella tulevansa ammattimuusikoksi. Hän aloitti Jyväskylän yliopistossa opinnot, mutta opintotuki ei riittänyt ja hän tarvitsi lisätienestejä.
– Eräs paikallinen yhtye tarjosi rumpalin hommia, ja ajattelin sen tuovan helppoa rahaa opintojen ohessa, Sipinen muistelee.
Musiikki kuitenkin vei mennessään. Siitä tuli yhä vain ammattimaisempaa, ja opinnot jäivät moneksi vuodeksi.
Sipisen aloittaessa tanssimuusikkona 90-luvun alussa Suomessa oli paljon tanssiravintoloita. Hiljalleen karaoke vei kuitenkin pienempien tanssiyhtyeiden suosiota ja keikat vähenivät.
– Lähdin Tangomarkkinat-juttuun mukaan 90-luvun puolivälin jälkeen, Sipinen kertoo.
Hän kiersi aina vuoden senhetkisen tangokuninkaan kanssa. Lisäksi hän soitti muutamissa yhtyeissä ja laulaja Janne Raappanan kautta toijalalaisillekin tutuksi tulleessa Taikakuu-yhtyeessä yli kolme vuotta.
Suomi on iso maa ja keikkamatkat olivat pitkiä ja raskaita.
– Aluksi oli hauskaa kiertää Suomea ja nähdä uusia paikkoja, mutta kun sitä viisitoista vuotta katseli, niin vähitellen siihen kyllästyi, Sipinen sanoo.
Hän kertoo alan olevan vaikea, sillä harva työllistyy, eikä se ole aina siitä kiinni, onko hyvä vai huono muusikko.
– Tärkeää on olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Sipinen kertoo.
Sipisen elämässä tapahtui isoja muutoksia, ja hän päätti jatkaa opintojaan. Hän pääsi yliopistoon saman tien opiskelemaan siitä, mihin jäi viisitoista vuotta sitten. Sipisen saatua maisterin paperit musiikkihommat jäivät.
Janne Sipinen kokee oppineensa musiikkiuransa kautta runsaasti opettajan työssä tarvitsemia sosiaalisia taitoja. Hänen mukaansa ihmisten kanssa oleminen ja puhuminen ovat yhteisiä muusikon ja opettajan ammateille.
Opettajan työssä hyvää ovat Sipisen mukaan säännölliset työajat ja vakituinen työpaikka. Sipinen korostaa, että opiskelemaan voi lähteä myöhemminkin elämässä.