Näetkö hunajan purkilta?

Profile Image of Akaan Seutu

Asta Kohonen.

Istahdan tuolille kädessäni höyryävä cappuccino ja paikallinen baakelsi. Katselen kahvilan ikkunasta ulos kadulle, jossa ihmiset tulevat ja menevät. Sää on mitä mainioin.

Olen kiertänyt paikallisia liikkeitä aamupäivän ajan, ja mukaani on tarttunut paikallista hunajaa kotiin viemiseksi, uusi mekko sekä muutama löytö second hand -shopista, tuttavallisemmin kirpputorilta. Paikalliset ravintolat ovat täällä tunnetusti hyviä, joten olemme päättäneet mennä illalla perheen kanssa ulos syömään. Sitä ennen hyppään autoon ja piipahdan vielä toisella puolella kaupunkia, jossa on lisää tutustumisen arvoisia liikkeitä. Piipahdan myös paikallisen ruokakaupan sushi-baarista hakemassa iltapäiväksi huikopalaa. Onpa mukavaa!

En kerro tässä lomakuulumisiani etelän lämmöstä enkä mistään muualtakaan kaupunkikohteesta, vaan olen viettämässä vapaapäivääni Akaassa. Yllätyitkö?

Työni puolesta minulle ovat tulleet hyvinkin tutuksi paikkakuntamme yritykset ja yrittäjät. Kuinkahan moni akaalainen mahtaa tietää, miten monipuolinen tarjonta eri alan yrityksiä täällä meillä onkaan? Ja millaisia yrittäjiä he ovat?

Minä ainakin tiedän. Kaikki tuntemani yrittäjät ovat ahkeria, periksiantamattomia oman alansa osaajia ja ennen kaikkea mukavia persoonia. Heiltä saa todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua. He tekevät työtänsä hymyissä suin, vaikka joskus saattaa hieman jurppia, kun on hiljaista. He työllistävät. Heidän päivänsä ovat pitkiä. Turha kadehtia.

Heillä on myös halu kehittää kaupunkiamme ja pitää se elinvoimaisena. Ja jotta se onnistuisi, siihen tarvitaan meitä jokaista akaalaista. Jokainen kuluttamamme euro paikallisissa yrityksissä turvaa sen olemassaolon, ja raha jää omalle paikkakunnalle.

Ostosten keskittäminen paikallisesti on enemmän kun suotavaa.

Olemme myös siinä mielessä onnekkaita, että eri alojen palveluita löytyy jokaisesta kaupunginosastamme. Haluankin rohkaista kaikkia tutustumaan alueemme eri yrityksiin ja kokeilemaan heidän palveluitaan. Myös ja ennen kaikkea uusiin yrittäjiin. Saatat yllättyä positiivisesti. Minä ainakin. Uudet yritykset ovat tänne enemmän kun tervetulleita. Rohkeasti vain vierailemaan eri puolelle kaupunkiamme.

Akaan Seudun avulla saat tietoisuutta paikallisista palveluntarjoajista. Mainos lehdessä on omanlaisensa uutinen. Se on informatiivinen ja kertoo, mitä yrityksellä on tarjolla, mistä sen löytää ja kuinka siihen saa kontaktin.

Mainoksia kannattaa ehdottomasti lukea. Ne antavat lukijalleen tietoa siitä, että kyllä täältä palvelua löytyy. Ja ennen kaikkea ne avartavat myös kummasti paikkakuntatietoutta.

Kun tietää paikkakuntansa tarjonnasta, ei tule vahingossakaan ohjanneeksi kysyjää muualle.

Paikallisten yritysten on tärkeää näkyä paikallisesti. Markkinointi ja esillä oleminen on yritykselle elinehto. Ilman markkinointia on näkymätön. Ei pidä luottaa siihen, että kaikki tietävät sinut entuudestaan. Eivät tiedä.

Tässä lehdessä teemamme on Osta omasta kaupungista. Tervetuloa löytöretkelle Akaan yrityksiin. Pankaas poiketen.