Saila Duo esiintyy Toijalassa sunnuntaina

Saila Ruotsala ja Lasse Heikkilä esiintyvät Akaassa sunnuntaina 6. lokakuuta.

Lappilais-tamperelainen Saila Duo esiintyy Akaan seurakuntasalissa osoitteessa Sontulantie 1 sunnuntaina 6. lokakuuta kello 15. Saila Duon etnohenkisessä musiikissa on sulautettu tyylikkäästi eri genreistä ja traditioista tuttuja elementtejä omintakeiseksi kokonaisuudeksi.

Taiteilijanimi Sailan takaa löytyy lappilainen laulajatar, joka työskentelee luokanopettajana Kittilässä. Siellä hänet tunnetaan myös Saila Ruotsalana. Heleä-ääninen Saila pääsi jo pikkutyttönä esiintymään radioon, ja yläkoulussa hänelle avautuivat ovet Etelä-Suomen konserttisaleihin ja joulukonserttikiertueelle Saksaan. Kittiläläistytölle nämä reissut olivat elämyksiä.

Yhteistyö Lasse Heikkilän kanssa alkoi vuonna 2005. Kaksikko on esiintynyt erilaisin kokoonpanoin, viimeksi Saila Duon nimellä sadoissa konserteissa Suomessa sekä ulkomailla.

Lasse Heikkilä on tamperelainen säveltäjä ja multimuusikko, joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu muun muassa musikaaleja, messuja, teatteri- ja elokuvamusiikkia sekä hengellisiä- ja yhteiskunta-aiheisia lauluja useille artisteille.

Heikkilän lauluja on käännetty eri kielille enemmän kuin kenenkään suomalaisen lauluntekijän. Hänen Jippii-lapsikuoroille tekemiään kappaleita esitetään maailmalla jo yli sadalla kielellä.