MAINOS
DIGITAALNE TURUNDUS OÜ

Mitä ottaa huomioon pelituolin ja -näytön valinnassa?


Tietokone- ja konsolipelien pelaamisesta on tullut koko kansan huvia. Nykyisin pelejä pelaa miehet ja naiset ja lähes kaikenikäiset. Koska pelien parissa vietetään niin paljon aikaa, moni on valmis myös satsaamaan laadukkaaseen pelituoliin ja pelinäyttöön. Ne voivatkin viedä pelinautinnon uudelle tasolle, mutta tuotteiden valinnassa kannattaa huomioida muutama tärkeä tekijä.

Mukavasti istuttava pelituoli

Pelituolin tärkein kriteeri on, että siinä on mukava istua pitkiäkin aikoja. Pelituoli pitää siis olla ergonomisesti suunniteltu ja siinä on hyvä olla myös tuki niskalle ja käsivarsille. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupassa moni keinonahkainen pelituoli on myös säädettävissä hyvin monipuolisesti, joten tuolista on mahdollista säätää itselle täydellinen. 

Laadukas pelituoli vähentää rasitusta, jota kropalle koituu pitkäaikaisesta istumisesta. Selkänojan kallistus ja mahdollisuus kallistaa taaksepäin tekevät tuolista monikäyttöisen, joten tuolia voi käyttää myös muuhun kuin pelaamiseen. Tuolia ostaessa on hyvä ottaa huomioon myös tuolin materiaali. Esimerkiksi hengittävä verkko tai pehmeä keinonahka, parantavat istumismukavuutta. Sängyistä ja tyynyistä tutut memory foam -pehmusteet mukautuvat kehon muotoihin, mikä voi sopia joillekin pelaajille.

Edullinen ja itselle sopiva pelituoli voi olla joskus vaikea löytää. Voit hyödyntää seuraavia vinkkejä sopivan pelituolin löytämiseen. Laadukkuudesta tunnettuja merkkejä ovat esimerkiksi Malatec, Huzaro Force ja Herman Miller. 

Tehokas pelinäyttö parantaa pelikokemusta

Asioihin perehtymätön voisi äkkiseltään luulla, että pelaamiseen käytetyn näytön teknisillä ominaisuuksilla ei ole juurikaan merkitystä pelatessa. Totuus on kuitenkin toinen ja laadukkaat näytöt voivat vaikuttaa jopa ratkaisevasti pelikokemukseen ja menestymiseen joissakin peleissä. 

Pelinäytöissä on suuri hintahaitari, joten ostaessa myös hinta vaikuttaa paljon päätökseen. Esimerkiksi Hobby Hallin verkkokaupassa edullinen pelinäyttö maksaa vain noin 70 euroa, kun taas kallein malli maksaa yli 10 000 euroa. Hobby Hallin lisäksi myös tarjouslehdet voivat auttaa löytämään laadukkaita näyttöjä tarjoushintaan.

Hintaan vaikuttaa esimerkiksi näytön koko ja resoluutio. Suurempi näyttö ja korkeampi resoluutio, kuten 4K, tarjoavat tarkemman ja yksityiskohtaisemman kuvanlaadun. Myös virkistystaajuus on kriittinen tekijä. Vähintään 120 Hz tai 144 Hz virkistystaajuudella terästetyt näytöt tarjoavat sujuvamman pelikokemuksen.

Mitä enemmän pelaa tosissaan ja kilpailumielessä, sitä tärkeämmäksi myös pieni vasteaika kasvaa. Lyhyt vasteaika tarkoittaa pientä viivettä, jolla voi olla merkitystä nopeatempoisissa peleissä. Pelikone myös vaikuttaa siihen, minkä merkin näyttö kannattaa ostaa. Esimerkiksi Apple-tietokoneiden käyttäjille Applen oma näyttö on varma valinta. Suosittuja merkkejä ovat myös LG ja Dell.  Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää liitäntöihin. On syytä varmistaa, että näytössä on varmasti omaan käyttöön riittävästi HDMI- ja DisplayPort-liitäntöjä.

Ei enemmän peliaikaa, vaan parempi pelikokemus

Paremman pelituolin ja -näytön ostaminen ei tarkoita, että jatkossa pelien parissa käytetään enemmän aikaa. Parempi pelinäyttö ja -tuoli ainoastaan tekevät pelikokemuksesta nautinnollisemman ja voivat vaikuttaa peleissä menestymiseen positiivisesti. Jos lapsella kuluu pelien parissa liikaa aikaa, seuraavat vinkit auttavat rajoittamaan ruutuaikaa.

Pelikokemusta parantavat laitteet ovat myös hyvä lahjaidea. Jos miettii esimerkiksi paljon pelaavalle poikaystävälleen lahjaa, on parempi näyttö tai uusi mukava tuoli usein hyvä valinta. Ennen ostoa on kuitenkin hyvä kysyä mieheltään, mikä näyttö tai tuoli olisi mieluinen, sillä monilla voi olla paljon vaatimuksia omille pelilaitteilleen.

Monille pelinäytön ja -tuolin päivittäminen liittyy myös visuaalisiin mieltymyksiin. Oman pelinurkan tuunaamisesta on tullut trendikästä ja omista pelipisteistään jaetaan innokkaasti myös sosiaaliseen mediaan. Seuraavat sisustusvinkit voivat auttaa entisestään tekemään kodista ja pelinurkasta entistä tyylikkäämmän.

MAINOS