Mitä ja miksi lähiruokaa? – teemalehti avartaa asiaa

Pirmediat julkaisee keskiviikkona 4. syyskuuta ilmestyvien paikallislehtiensä liitteenä järjestyksessään neljännen Lähiruoka-teemalehden.

Keskon Päivittäistavarakaupan Lähiruoan osto- ja myyntipäällikkö Laura Koponen kertoo, että lähiruoan kriteerit ovat: valmistettu Suomessa, pientuottajan valmistama ja lähtökohtaisesti suomalaisista raaka-aineista. Koponen johtaa kolme vuotta sitten perustettua Lähiruokatiimiä. Kuva: Matti Pulkkinen

Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Oriveden Sanomien, Pirkkalaisen, Sydän-Hämeen Lehden sekä Ylöjärven Uutisten mukana olevassa aviisissa pureudutaan laajasti lähiruoka-käsitteeseen. Sitä avataan muun muiden muassa Sitran, maa- ja metsätalousministeriön sekä Visit Finlandin asiantuntijoiden voimin.

Kävimme kysymystä lähiruoasta lisäksi S-ryhmän ja Kesko Oyj:n pääkallopaikoilta, mitä vähittäiskaupan jättiläisissä ajatellaan pientuottajista ja lähiruoasta. Esimerkiksi Kesko on perustanut kolme vuotta sitten Lähiruokatiimin edistämään yhteydenpitoa pientuottajiin ja lähiruoan tekijöihin.

Kysymme myös pirkanmaalaisilta, mitä he ajattelevat lähiruoasta. Käymme lisäksi asiakkaan kanssa hänen kotikaupassaan katsastamassa, millaista lähiruokaa sen valikoimista löytyy.

Metsät tarjoavat todellista lähiruokaa. Kurkistamme sienestämisen mahdollisuuksiin ja saloihin.

Pirkanmaa on kuulu järvistään. Kotitarvekalastaja kertoo harrastuksestaan ja saaliistaan.

Pirmedioiden Lähiruoka-teemalehden jutut julkaistaan lisäksi paikallislehtien verkkosivuilla. Ne löytyvät myös näköislehdistä. Mediaperheeseen kuuluva SUN Radio on vahvasti mukana lähiruokateemassa.   

Lue lisää

  1. Akaan Seutu
    Teemat
    06.09.2024. 07:00

    Tilaajille

  2. Teemat
    05.09.2024. 11:00

    Tilaajille

  3. Teemat
    05.09.2024. 07:00

    Tilaajille