Selloduo esiintyy Akaan kirkossa – Konsertti vie matkalle maailman ympäri

Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen esiintyy Akaan kirkossa elokuussa.
Yksi Suomen aktiivisimmista klassisen musiikin yhtyeistä, selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen, esiintyy Akaan kirkossa sunnuntaina 18. elokuuta kello 18. Konsertin teemana on Maailman ympäri 60 minuutissa.

Sävelet vievät kuulijat kirjaimellisesti maapallomme ympäri: Matkaan lähdetään Manner-Euroopasta, jatketaan Brittein saarille ja Atlantin ylityksen jälkeen kuullaan spirituaalisäveliä Yhdysvalloista. Edelleen suunnataan Havaijille, Intiaan ja Välimeren alueelle. Lopuksi saavutaan Suomen kamaralle.

Ohjelmisto tarjoilee klassisia säveliä muun muassa Bachilta, Schubertilta ja Melartinilta. Duo-ohjelman lomassa kuullaan myös soolonumeroita. Mukana on hengellisiä säveliä – muun muassa Anna-Maarian sävellys Vettä virtaavaa, joka syntyi Jerusalemissa.

Varoset ovat esiintyneet kahden sellon duona kesästä 2000 alkaen. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi he ovat konsertoineet Ruotsissa, Virossa, Unkarissa, Tšekissä, Espanjassa ja Senegalissa. Heidän esityksiään on taltioitu kuudelle cd-levylle. Radio- ja tv-esiintymisiä duolla on ollut Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Konsertin järjestää Akaan seurakunta.