Bebe kymmenyksen päähän ennätyksestään – Tänä vuonna 15 kilpailusta on tullut jo neljä kakkostilaa

Jouni Vaittisen Bebelle visiitti Kokemäelle oli ensimmäinen, mutta ohjastaja on käynyt Satakunnan kesäradalla useasti. Tilastosta löytyy voitto Kokemäeltä 10 vuotta sitten Wiirulla. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Akaalainen ravuritamma Bebe on ilmeisesti selättänyt vaikeuksiaan, sillä lauantaina Kokemäellä hevonen ravasi valmentajansa Jouni Vaittisen ohjastamana päivän pääkilpailun, Vilperi-Ajon, kakkoseksi ajalla 26,5. Noteeraus jäi vain yhden kymmenyksen tamman ennätyksestä. Menestys tiesi myös, että Jouni ja Juha Vaittisen omistaman tamman palkintosumma nousi yli 40 tuhannen euron.

Sini Vaittisen hoitama tamma on nyt 10-vuotias. Kaksi edellistä kautta menivät ongelmien riivaamina, mutta tänä vuonna 15 kilpailusta on tullut jo neljä kakkostilaa.

Kokemäellä ykkösen vei urallaan jo 25 kertaa voittanut ja toista sataa tuhatta tienannut Hurman Viesker, joka 20 metrin takamatkalta ehti maaliin hevosen mitan erolla ennen Kylmäkosken tammaa.

Kolmas oli Someron voittokone Briljantti Buugi. Kovassa lähdössä suurituloisin yli 400 000 euron voittosummalla oli Pyörylän Paroni, jonka senkin piti taipua Bebelle.

Kokemäellä kilpailivat Akaasta myös Markku Luoman Chip And Charge (20,6), joka oli oman lähtönsä kuudes, sekä liioista laukoista hylätty Unto Inkisen Aissa. Liisingin tyttärelle laukkahylky oli jo neljäs putkeen.