Makeeta harrastamista Akaassa -hanke sai 60 000 euron avustuksen

Makeeta harrastamista Akaassa -hankkeen viime vuoden harrastusryhmässä leipomaan pääsivät Aurora Kungas (vasemmalla) ja Emma Lähteenmäki. Kuva: Ninna Hannu.

Akaan kaupunki on saanut 60 000 euron avustuksen Makeeta harrastamista Akaassa -hankkeelle. Avustuksen myönsi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Makeeta harrastamista Akaassa -hankkeen tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille laadukkaita harrastuksia ja aktiviteetteja lukuvuoden 2024–2025 aikana. Hankkeella halutaan myös edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä rakentaa yhteisöllisyyttä koulujen ja harrastetoimijoiden kesken.

Hankkeen kohderyhmänä ovat vuosiluokat 1.–9. yhteensä seitsemästä koulusta. Tarjolla olevat harrastukset ovat osallistujille maksuttomia, ja ne alkavat koulupäivän jälkeen koulun tiloissa tai koulun läheisyydessä. Tarjolla on 38 harrastusryhmää.

Aluehallintovirastot myönsivät valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen yhteensä 14 miljoonaa euroa 247 hakijalle. Avustusta myönnettiin kaikkiaan 258 kunnan alueella tapahtuvaan toimintaan. Avustusta haettiin kevään 2024 hakukierroksella 21,5 miljoonaa euroa.

Mallin ideana on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Makeeta harrastamista Akaassa -toiminta alkoi Akaassa vuonna 2021, jolloin kaupunki sai tarkoitukseen  245 000 euron valtionavustuksen. Vuonna 2022 hankkeelle myönnettiin 101 000 euron avustus ja vuonna 2023 84 000 euron avustus.