Petteri Tyynismaa jatkaa Akaa-Volleyssa – Ilja Ivanovin ja Mikko Räsäsen sopimuksessa purkupykälä

Ilja Ivanov jatkaa Akaa-Volleyn pelinrakentajana. Kuva: Harri Mattila

Suomen miesten lentopallomaajoukkue – tuttavallisemmin Veljekset – leireilee parhaillaan Kuortaneen Urheiluopistolla. Päävalmentaja Olli Kunnari ja manageri Mikko Esko kutsuivat leiritykseen kaikkiaan 17 pelaajaa. Mukana ovat Akaa-Volleyn päättyneen kauden kokoonpanosta keskipelaaja Petteri Tyynismaa ja yleispelaaja Jere Heiskanen. Kunnarin lisäksi Akaa-Volleyn organisaatiosta mukana on myös tilastoinnista vastaava Hasse Mattila.

Veljekset valmistutuvat 17.–19. toukokuuta Tampereella pelattavaan Euroopan Kultaisen liigan turnauksen ensimmäisiin otteluihin. Vieraaksi saapuvat Kroatia ja Belgia.

Neljä jatkaa Akaassa

Menneen talven aikana moneen kertaan kehuttu Tyynismaa jatkaa Akaa-Volleyssa yhden vuoden sopimuksella. Seura ja 202-senttinen kuusi A-maaottelua urallaan pelannut Kortesjärven Järvi-Veikkojen kasvatti ovat lisäksi sopineet yhden vuoden optiosta.

– On paljon mahdollista, että Petterille tarjotaan ensi kauden jälkeen paikkaa jossakin ulkomaalaisessa seurassa. Siitä syystä toinen vuosi on vain optio, perustelee Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Myös juuri asevelvollisuutta suorittamaan lähtenyt Antti Taponen jatkaa Akaa-Volleyn sinivalkoisissa. Kauden läpimurtopelaajaksi äänestetyn 205-senttisen keskipelaajan sopimus on sekin yksivuotinen ja pitää sisällään option jatkosta.

Kolmas jatkaja on yleispelaaja Mikko Räsänen, jonka kaksivuotisesta sopimuksesta on toinen jäljellä. Passari Ilja Ivanovilla on vastaava tilanne. Lisäksi näitä kahta yhdistää se, että sopimus Akaa-Volleyn kanssa on mahdollisuus purkaa, mikäli ulkomailta tehdään houkutteleva tarjous vielä nyt toukokuussa.

Heiskanen etsii pelipaikkaa

Yksi Akaa-Volleyn päättyneen kauden avainpelaajista oli Jere Heiskanen. Hollantilaisesta Active Living Orionista Akaaseen muuttanut kovakätinen yleispelaaja halajaa hopeamitaleihin päättyneen kauden jälkeen uudelleen maailmalle.

– Vielä ei ole mitään hajua ensi kauden pelipaikasta, kuittaa Heiskanen kyselyn sopimustilanteesta.

Hakkurina loistanut Matěj Šmídl hamuaa paikkaa jostakin kovasta eurooppalaisesta seurasta ja pyyhkii Suomen pölyt pelikengistään. Louis Pineaulla on jo sopimus uuden seuran kanssa, mutta sitä ei ole vielä julkaistu. Sen verran tiedetään, ettei ranskalaislibero jää Suomeen.

Akaa-Volleyn kapteenina viime vuodet toimineen Panu Pitkäsen jatkokuviot ovat vielä täysin auki.

– Sen verran tiedetään, että pelit Akaa-Volleyssa eivät jatku. Muuta en tässä vaiheessa osaa sanoa, paljastaa kuusi viimeistä vuotta joukkueessa vaikuttanut luottopelaaja.

Toisena passarina viime kauden pelannut Lasse Jäntti kertoo, että tarjouksia on tullut sekä Suomesta että muualta, mutta neuvottelut ovat vielä kesken.

Myös Jyri Niemi, Tino Vuori, Jere Tikkala ja Sebastian Pozo Hernandez ovat kaikki vielä hakemassa pelipaikkaa tai muutoin pohtimassa jatkotoimiaan. Lentopalloilijan ura on mielenkiintoinen – vaihtelua ja epävarmuutta riittää.

Kilpailukykyinen joukkue koossa

Akaa-Volleyn puheenjohtaja on tyytyväinen toistaiseksi tiedossa oleviin pelaajasopimuksiin.

– Meille näyttää rakentuvan jälleen ihan kilpailukykyinen joukkue. Minusta kokoonpano ei ole ainakaan yhtään heikompi kuin päättyneellä kaudella, pohtii Torsti Mahlanen.

Akaa-Volleyn organisaatio jatkaa entisellään yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

– Olemme palkkaamassa toiminnanjohtajaa. Tavoitteena on purkaa joillekin kertynyttä työtaakkaa ja ottaa jälleen askel kohti ammattimaisempaa toimintaa, perustelee Mahlanen.

Akaa-Volley kertoi tiistaina, että uusi toiminnanjohtaja on seuran riveissä kuusi vuotta pelannut ja viime vuodet kapteenina toiminut Panu Pitkänen.

Lista Akaa-Volleyn sopimuspelaajista kaudelle 2024-25 näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

passarit:

Ilja Ivanov

Ville Kuukasjärvi

hakkurit:

Joylen Jasper (USA)

Matias Tihumäki

libero:

Joel Andersson (SWE)

yleispelaajat:

Mikko Räsänen

Niklas Seppänen

Oskari Sarajärvi

keskipelaajat:

Petteri Tyynismaa

Antti Taponen

Aaro Paananen

Akaa-Volleyn Antti Taponen äänestettiin kauden läpimurtopelaajaksi. Kuva: Harri Mattila

Juttua muokattu 8.5. klo 8: Lisätty tieto, että uusi toiminnanjohtaja on Panu Pitkänen.