Tays Valkeakosken yöpäivystys päättyy 1. kesäkuuta – Yöpäivystys hoidetaan jatkossa Acutassa

Tays Valkeakosken päivystys on palvellut Etelä-Pirkanmaalla Akaan, Urjalan, Valkeakosken, Vesilahden, Lempäälän, Kangasalan ja Pälkäneen asukkaita silloin, kun heidän oma sosiaali- ja terveysasemansa tai sen kiirevastaanotto on ollut suljettuna. Valkeakosken yöpäivystys päättyy 1. kesäkuuta, Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa. Yöpäivystyksen sulkeuduttua Tays Päivystys Acuta hoitaa yhdessä Taysin lasten päivystyksen kanssa Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystyksellistä hoitoa vaativat sairaudet öisin kello 22–08. Acutan katuosoite on Ensitie 8, Tampere. Muina ajankohtina arkipäivisin ja viikonloppuisin päivystys jatkuu entisellä tavalla.

Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina ensin soittaa päivystysapunumeroon 116117. Päivystysavussa ammattilainen arvioi terveysongelman kiireellisyyden ja tarvittaessa ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita hätänumeroon 112.

Tays Valkeakosken yöpäivystyksen lakkauttaminen on osa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkon uudistamista. Muutos on yhdenmukainen sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansallisen sairaalaselvityksen linjausten kanssa.