Kiinteistönhoitaja valittiin 26 hakijan joukosta – Valitun pitää esittää rikosrekisteriote

Markus Virta on valittu kiinteistönhoitajaksi Akaan kaupungin tekniseen toimeen 13.5. alkaen. Varalla on Janne Nousiainen.

Hakemuksia toimeen tuli kahdessa haussa yhteensä 26. Kiinteistöpäällikkö Jyrki Korhosen, kiinteistötyönjohtaja Robert Reinikaisen ja kiinteistönhoitaja Raimo Saarimäen haastateltaviksi kutsuttiin viisi hakijaa. Valintapäätöksen teki tekninen johtaja Jarmo Airaksinen.

Päätöksen mukaan valinta perustuu hakemuksen, koulutuksen ja haastatteluissa esiin tulleen osaamisen, kokemuksen ja soveltuvuuden kokonaisarviointiin.

Ennen työsuhteen vastaanottamista valitun tulee esittää todistus terveydentilastaan ja voimassa oleva rikostaustaote.

Rikostaustaotteella tarkoitetaan rikosrekisteriotetta. Oikeusrekisterikeskuksen mukaan työnantajan tai eräiden viranomaisten on vaadittava rikostaustaote nähtäväksi, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Rikostaustaotteeseen merkitään ainoastaan ne rikosrekisteriin sisältyvät tiedot, joilla on arvioitu olevan erityistä merkitystä, kun henkilö työskentelee lasten kanssa.

Akaan kaupungin kiinteistöpäällikkö Jyrki Korhonen kertoo, että kiinteistönhoitajat toimivat kouluissa ja päiväkodeissa niiden toiminta-aikana.