Akaalaisen Pestopasta Oy:n tuotantotilojen siirto Viialan Keskustan koululle palkittiin vuoden 2023 yrityshankkeena – ”Pienimuotoista tuotantoa on jo mahdollisuus tehdä”

Keskustan koulun rakennus Viialassa poistettiin koulukäytöstä vuonna 2017. Nyt 7300 neliön rakennus on vuokrattu akaalaiselle Aka Innovation Oy:lle, joka tarjoaa luokkatiloja yritysten käyttöön. Kuva: Tarja Antola

Leader Pirkan Helmi myöntää rahoitusta eteläisellä Pirkanmaalla toimivien yhteisöjen ja pienten yritysten hankkeisiin. Rahoituskaudella 2023–2027 on päätetty valita vuosittain ansioitunein yritys- ja yleishyödyllinen hanke, Pirkan Helmi tiedottaa. Huomionosoitusten kautta halutaan tuoda esiin Pirkan Helmen toimialueella tehtävää monimuotoista kehittämistyötä ja kannustaa yleisesti hyödyntämään Leader-hankerahoitusta. Pirkan Helmen hallitus palkitsi vuoden 2023 yrityshankkeena akaalaisen Pestopasta Oy:n skeittikivetyksien tuotantotilojen parannushankkeen.

Akaalainen Pestopasta Oy valmistaa matalia katukivetysmäisiä skeittiobstaakkeleita aputoiminimellä Crazy RoadWalls. Skeittirotvallit soveltuvat aina yksityishenkilöiden takapihoista suurkaupunkien skeittiparkkeihin. Leader-investointituella yritys varustelee tuotantotilan Viialaan ja hankkii tuotannossa tarvittavia koneita ja laitteita.

– Uusi tilamme sijaitsee entisessä Viialan Keskustan koulussa. Hanke on vielä kesken, mutta varsin pitkällä. Tällä hetkellä tuotantotilan kehitys on siinä pisteessä, että pienimuotoista tuotantoa on mahdollisuus tehdä, Jerry Selin Pestopasta Oy:stä kertoo Akaan Seudulle.

Lopullinen hankkeen mukainen tilojen räätälöinti on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden aikana. Hankkeen kustannukset ovat 19 030 euroa, joista tukea on 3806 euroa, Selin kertoo.

– Yrityksen tuote on hyvin erityinen ja innovatiivinen, ja sille on myös kansainvälistä kysyntää. Yrityksen tuotteilla voi helposti kehittää olemassa olevia liikuntapaikkoja kaiken tasoisille harrastajille sopiviksi sekä monipuolistaa myös muita julkisia ulkotiloja. Lapset ja nuoret ovat tuotteiden tärkeä käyttäjäryhmä, Leader Pirkan Helmen hallitus perustelee Pestopasta Oy:n hankkeen palkitsemista.

Keskustan koulun rakennus Viialassa poistettiin sisäilmaongelmien vuoksi koulukäytöstä vuonna 2017. Nyt 7300 neliön rakennus on vuokrattu akaalaiselle Aka Innovation Oy:lle, joka tarjoaa luokkatiloja yritysten käyttöön.