Kaupunginhallitus rakentaisi yhtenäiskoulun Pätsiniemeen

Valtuutetuille ja muille kuntalaisille järjestettiin viime vuoden kesäkuussa tutustumiskierros Toijalaan uuden koulun sijaintivaihtoehtoihin. Eniten kansaa kerääntyi Temppelitien varrelle ja aivan erityisesti Pätsiniemeen. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan kaupunginhallitus rakentaisi peruskoulun kaikki luokka-asteet sisältävän Toijalan uuden yhtenäiskoulun Pätsiniemeen. Tiistaina kokoontuneen kaupunginhallituksen kanta asiaan syntyi äänestysten jälkeen.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle yhtenäiskoulun rakentamista Pätsiniemen alueelle 2.2A vaihtoehtoa mukaillen. Esityksen mukaan tarkempi sijoittuminen tontille ja tilankäyttö eri toimijoiden välillä ratkaistaan hankesuunnitteluvaiheessa.

Vaihtoehdossa 2.2.A koulurakennus tehtäisiin korkeimpaan kohtaan tontin pohjoiseen osaan.

Uusi yhtenäiskoulu korvaisi nykyiset 0.–6. luokkien Arvo Ylpön koulun ja 7.–9. luokkien Toijalan yhteiskoulun.

Lukio joko Pätsiniemeen tai asemalle

Lukion osalta kaupunginhallitus esittää, että tarve- ja hankesuunnitelmavaiheessa selvitetään lukion sijoittuminen Pätsiniemen sekä aseman seudulle. Lopulliset päätökset lukion sijainnista tehtäisiin tämän tarkastelun jälkeen investointipäätöksen yhteydessä.

Kirjaston sekä kaupungin hallinnon työtilat kaupunginhallitus sijoittaisi Toijalan aseman seudulle osana Veturikortteli-hanketta vuokramallia hyödyntäen tai kaupungin omana investointina.

Veturikortteli-hankkeessa on kyse Toijalan aseman seudun kehittämisestä.

Monarista päätös myöhemmin

Toijalan Monitoimihallin osalta kaupunginhallitus esittää, että päätökset sen osalta tehdään myöhemmin.

Esityksen mukaan liikuntatilojen riittävyys turvataan koulun yhteyteen rakennettavalla uudella liikuntatilalla, jonka vähimmäiskoko pelikentän lattiapinta-alan osalta on vähintään 1200 neliömetriä ja katsomokapasiteetti noin 150 henkilöä. Toinen vaihtoehto on aseman seudulle toteutettava liikunta- ja tapahtuma-areena, jonka vähimmäiskoko pelikentän lattiapinta-alan osalta on vähintään 1200 neliömetriä.

Kaupunginhallituksen monikohtainen esitys etenee seuraavaksi valtuuston päätettäväksi.

Lue myös:

Kaupunginjohtaja esittää uutta koulua Lastumäkeen – Lukion osalta kaksi vaihtoehtoa

Kokoomuksen Jouni Parikka teki elinvoimalautakunnassa uuden avauksen koulun paikasta mutta jäi ehdotuksensa kanssa yksin

Sivistyslautakunta haluaa alakoulun Pätsiniemeen ja yläkoulun Lastumäkeen – Lautakunnat erimielisiä uuden koulun rakentamispaikasta