Iskelmäklassikoita sanoittaneelle Raul Reimanille suunnitellaan aukiota Toijalaan

Raul Reimanin tuotanto käsittää lähes 1300 sanoitusta. Kuva: Akaan Seudun arkisto

Toijalaan suunnitellaan sanoittaja, säveltäjä ja muusikko Raul Reimanin (1950­–1987) mukaan nimettyä aukiota. Tarttilassa lapsuutensa asunut ja Toijalassa keskikoulun käynyt Reiman aloitti musiikkiuransa soittamalla toijalalaisissa Musical Ltd ja Prinsessa Kultakutri -yhtyeissä. Reiman tunnettiin myös nimillä Tarttilan Biitles ja Röppeli. Reiman on haudattu Akaan hautausmaalle Toijalaan.

Yksityishenkilö on tehnyt vuosi sitten Akaan kaupungille aloitteen Raul Reimanin syntymäpäivän kunnioittamisesta muistomerkillä, esimerkiksi nimikkoaukiolla. Aloitteen mukaan Raul Reimanin aukiosta voisi tulla nähtävyys ja sen julkistamistilaisuus tuoda paikalle iskelmämusiikin tähtiä.

Elinvoimalautakunta hyväksyi asiaa koskevan kaavoitusaloitteen viime viikon kokouksessaan.

– Aloitamme kaavoituksessa asian valmistelemisen ja mietimme meidän vireillä olevia kaavahankkeita, löytyisikö tähän jostain meidän näkökulmastamme sopiva alue, kertoo kaupungin kaavoituspäällikkö Niina Järvinen.

Järvisen mukaan prosessin aikana kysytään myös Reimanin sukulaisilta hyväksyntä hankkeelle.

– Asia tuodaan erikseen vielä päätöksentekoon, kun löydetään ehdotus tälle paikalle, Järvinen kertoo.

Raul Reimanin syntymästä tulee syksyllä 2025 kuluneeksi 75 vuotta. Kaavoituspäällikkö Niina Järvisen mukaan tavoitteena on siihen mennessä löytää aukiolle paikka Toijalasta. Kaupunki ottaa vastaan myös paikkaehdotuksia. Niitä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus@akaa.fi.

Raul Reimanin tuotanto käsittää melkein 1300 sanoitusta. Hänen sanoituksiaan ovat muun muassa kappaleet Olen suomalainen, Ei oo, ei tuu, Minttu sekä Ville ja Tummat silmät, ruskea tukka.

Toijalalainen Prinsessa Kultakutri -yhtye sai nimensä Raul Reimanin pitkästä vaaleasta tukasta. Kuvassa vasemmalta Markku Urhonen, Raul Reiman, Harri Salminen ja Harri Heiniö. Kuva: Akaan Seudun arkisto

Lue myös: 

Raul Reimanin syntymästä tänään 70 vuotta: Tarttilassa ja Toijalassa asunut iskelmätaituri teki lähes 1300 sanoitusta ja kymmeniä hittejä – Yksi niistä on sinivalkoinen Olen suomalainen

Raul Reiman kirjoitti yli tuhannen laulun sanoituksiin omaa maailmankuvaansa – Amerikan listasijoitus jäi ahkeralta lauluntekijältä saavuttamatta