Kaupunginjohtaja esittää uutta koulua Lastumäkeen – Lukion osalta kaksi vaihtoehtoa

Kaupunginjohtaja Antti Peltola esittää uuden yhteiskoulun rakentamista Lastumäkeen. Kuva: Tarja Antola

Akaan kaupunginhallitus käsittelee Toijalan kouluverkon toista vaihetta kokouksessaan tiistaina. Kyse on nykyisen Toijalan yhteiskoulun, Arvo Ylpön koulun ja Akaan lukion korvaavista uusista tiloista ja niiden sijainnista.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola esittää kaupunginhallitukselle, että kaikki peruskoulun luokka-asteet sisältävä uusi yhtenäiskoulu rakennetaan Lastumäen alueelle 1.1A vaihtoehtoa mukaillen. Tarkempi sijoittuminen tontille ja tilankäyttö eri toimijoiden välillä ratkaistaisiin hankesuunnitteluvaiheessa.

Lisäksi kaupunginjohtaja esittää, että selvitetään lukion sijoittuminen sekä Lastumäen alueelle että aseman seudulle, jolloin tarkastelussa ovat vaihtoehdot 1.1A ja 1.2A. Lopulliset päätökset lukion sijainnista tehtäisiin tämän tarkastelun jälkeen investointipäätöksen yhteydessä.

Vaihtoehdoissa 1.1A ja 1.2A koulun rakennuspaikka Lastumäessä sijaitsisi kirjaston paikalla tontin pohjoisosassa.

Kaupunginjohtaja sijoittaisi kirjaston ja kaupungin hallinnon työtilat Toijalan aseman seudulle osana Veturikortteli-hanketta vuokramallia hyödyntäen.

Kaupunginjohtajan esitykseen sisältyy myös monitoimihallin peruskorjaaminen ja laajentaminen.

Kaupunginhallituksesta asia etenee valtuustoon, joka tekee päätökset kouluasiassa.

Lue myös:

Sivistyslautakunta haluaa alakoulun Pätsiniemeen ja yläkoulun Lastumäkeen – Lautakunnat erimielisiä uuden koulun rakentamispaikasta