Toijalan Seutu 10.4.1984: Nuorukainen putosi junasta

19-vuotias kajaanilaisnuorukainen sai surmansa pudottuaan junasta Viialan kohdalla. Onnettomuus sattui perjantaiaamuna klo 7.40. Pikajuna oli matkalla Tampereelta Turkuun, kun junan rappusilla seissyt nuorukainen Toijalan-tien ylikulkusillan kohdalla putosi ja sai välittömästi surmansa.
Alkoholilla on saattanut olla asiaan osuutta, sen sijaan mitkään johtopäätökset eivät Toijalan poliisin mukaan anna aihetta epäillä rikosta.

Kevätjuhla kohosi voimannäytteeksi

Yhteensä 135 tanhuajan avaustanssi aloitti Toijalan nuorisoseuran kevätjuhlan ja tämä näyttävä avaus oli hyvä osoitus nuorisoseura-aatteen voimasta.
Kevätjuhlassa julkistettiin nyt toisen kerran Toijalan Kalevanuori 1983 ja kiertopalkintoon sai nimensä monipuolinen harrastaja Nina Pukkila. Judokoille luovutettiin myös pyttyjä ja parhaana palkittiinVesa Laakso ja Auri Kuuselaa muistettiin aktiivisuudesta sekä yrityshengestä.
Akaan seudun naisten ja miesten kansallispuvut saivat ensiesittelynsä kevätjuhlassa ja tekstiiliopettaja Hilkka Hartio kertoi yleisölle uuden kansallispuvun vaiheet.

Nainen voitti kiertopalkinnon

VR:n Toijalan alueen ja Toijalan varikon pilkkimestaruuskilpailujen kiertopalkinto meni ensimmäistä kertaa naiselle, Greta Takalan kokonaissaalis oli ainoana yli kaksi kiloa. Pilkkimestaruuksista on kilpailtu jo 26 vuoden ajan.
Mestaruuskilpailut pidettiin Äimäjärvellä, osanottajia oli 30. Järjestäjänä oli myös Toijalan Rautatieläisten Raittiusyhdistys.

Raitis ulkoilupäivä

Koko perheen raitis ulkoilupäivä järjestettiin Kangassaaressa lauantaina. Pilkkimisen ja erilaisten kilpailujen merkeissä käsiteltiin myös terveitä elämäntapoja, joista alustuksen piti tarkastaja Veikko Hurri Hämeen läänin sosiaali- ja terveysosastolta. Terveystoimiston päällikkö Eero Lehtonen selvitteli uuden terveyskeskuksen rakentamisvaiheita ja Toijalan terveyspalveluja. Ulkoilupäivän järjestelyistä vastasivat raittiuslautakunta ja työväen yhdistys.