Elina Talonen pyytää anteeksi somejulkaisuaan ja poistui Facebookista – ”On ollut niin paljon kaikenlaista, että en jaksanut ruveta tappelemaan”

Elina Talonen sanoo toimineensa väärän tiedon varassa, kun julkaisi viestipalvelu X:ssä viestin, jossa esitti olettamuksen Vantaan kouluampujan syntyperästä. Arkistokuva: Tarja Antola

Akaan Perussuomalaiset julkaisi Facebookin Akaalaiset-ryhmässä lauantaina 6.4. tiedotteen, jossa kerrottiin, että paikallisyhdistyksen sekä valtuustoryhmän yksittäisen jäsenen kirjoitukset eri somealustoilla ovat henkilön omia mielipiteitä eivätkä ne edusta Akaan kaupungin tai Akaan perussuomalaisten jäsenten mielipidettä ja ideologiaa.

Tiedote liittyi perussuomalaisten luottamushenkilön Elina Talosen somejulkaisuun viestipalvelu X:ssä. Viestissään hän muun muassa esitti olettamuksen Vantaan kouluampujan syntyperästä. Talonen on perussuomalaisten varavaltuutettu.

Talonen myöntää kirjoittaneensa kyseisen julkaisun viestipalvelu X:ään.

– Olen julkaissut sen viestin ja olen pahoillani, että julkaisin. Tein sen ennen kuin sain lisätietoa asiasta. Olin väärän tiedon varassa. Vantaan kouluampuminen oli myös sen verran traaginen asia että se sai monilla tunteet kuohumaan, niin myös itselläni silloin kun ylilyönti tapahtui, Talonen kertoo Akaan Seudulle.

Talonen poisti kyseisen julkaisunsa myöhemmin. Lisäksi Talonen poistui Facebookista.

– On ollut niin paljon kaikenlaista, että en jaksanut ruveta tappelemaan, Talonen sanoo.

”Aikuisten hiekkalaatikkotouhua”

Talonen kertoo myös uskovansa, että hänen julkaisemansa kaltainen kommentti voi loukata muita ihmisiä.

– Kyllä se voi loukata. Järki ei kulkenut, kun tein sen. Kuitenkin tässä ollaan taas tekemässä kärpäsestä härkästä. Kyseessä on yksittäinen tapahtuma, Talonen näkee.

Talonen ei usko, että tapahtumilla olisi vaikutusta hänen työhönsä luottamushenkilönä.

– Tein virhearvion, virheitä sattuu ja pitää muistaa, että anteeksikin pitää antaa. Yhteiskunnalliset näkemykset ovat polarisoituneet eri reunoille, asioista ei osata enää keskustella.

Tapahtumasta alkanutta keskustelua Talonen kuvaa aikuisten hiekkalaatikkotouhuksi, jota ei pidä ottaa turhan vakavasti.

– Somessa sanotaan kaikenlaista. Tämä ei näy missään kaupungin luottamustoimessa jota hoidan, tällä ei ole vaikutusta muihinkaan tekemisiini enkä ole rasisti, Talonen päättää.