Pysähdy hetkeksi: Toivoa ja uusia alkuja arjen keskellä – Agape-ateria kutsuu yhteyteen

Profile Image of Akaan Seutu

Jaana Alasentie.

Olemme viettäneet pääsiäistä, jolloin muistamme ja juhlimme Kristuksen ylösnousemuksen ihmettä – tapahtumaa, joka muutti maailman ja antoi meille toivon ja pelastuksen.

Vaikka pääsiäinen on iloinen juhla, se muistutti meitä myös vakavista asioista. Se muistutti meitä kärsimyksestä ja uhrista, joka johti Kristuksen ylösnousemukseen. Se muistutti meitä myös vastuustamme toimia rakkauden ja myötätunnon lähteinä maailmassa.

Pyhän tunnelma on alkanut hiipua. Pääsiäisen jälkeen jää kuitenkin jotain pysyvää – toivoa ja uusia alkuja. Voimme kääntää katseemme kohti tulevaisuutta ja pohtia, mitä merkityksiä pääsiäisen sanoma voi tuoda arkeemme. Kristuksen ylösnousemus ei ole vain menneisyyden tapahtuma, vaan se on jatkuvasti läsnä elämässämme, muistuttaen meitä toivosta ja uudesta elämästä.

Pääsiäisen jälkeen voimme pysähtyä ja kiinnittää huomiota siihen, miten voimme jakaa pääsiäisen sanomaa ympärillämme. Voimme kysyä itseltämme, miten voimme tuoda toivoa ja valoa muille. Arjen keskellä, pääsiäisen jälkeinen aika antaa meille tilaisuuden löytää uudelleen voima ja rohkeus kohdata elämän haasteet. Se kutsuu meitä astumaan ulos mukavuusalueiltamme ja kohtaamaan maailman avoimin mielin.

Voimme myös kiinnittää huomiota siihen, miten voimme olla parempia ihmisiä toisillemme ja ympäristöllemme. Voimme etsiä tapoja rakentaa yhteyttä ja ymmärrystä ja toimia aktiivisesti rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Ensi sunnuntaina 7.4. vietetään Akaan seurakuntatalolla yhteiskristillistä Agape-ateriaa. Kukin voi käydä halutessaan oman seurakuntansa jumalanpalveluksessa ja tulla sen jälkeen yhteiselle aterialle. Yhteinen ateria aloitetaan ortodoksipapin siunatessa ruoan kello 12.

Agape-ateria juontaa juurensa varhaiseen kristilliseen perinteeseen, jolloin seurakunnat kokoontuivat yhdessä nauttimaan yhteisistä aterioista. Käytäntö perustuu kristillisen yhteisön arvoihin rakkaudesta, yhteisvastuusta ja yhteydestä. Aterioiden tarkoituksena on vahvistaa yhteisön siteitä ja muistuttaa jäseniä Jeesuksen opetuksista rakkauden ja palvelun tärkeydestä.

Meitä kutsutaan kohtaamaan toisemme avoimin sydämin, jakamaan ruokaa ja aikaa yhdessä sekä rakentamaan yhteisöä, joka perustuu rakkauteen ja palveluun. Kun istumme Agape-aterialla yhdessä, muistakaamme sen symboloima rakkauden voima ja yhteisön merkitys. Se antaa meille tilaisuuden jakaa ruokaa ja elämäämme toisten kanssa sekä vahvistaa yhteyttämme Jumalan ja toistemme kanssa.

Pääsiäisen sanoma antaa meille voimaa ja toivoa kulkea eteenpäin, vaikka eteemme tulisi vastoinkäymisiä ja vaikeuksia. Se muistuttaa meitä siitä, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus aloittaa alusta ja tehdä maailmasta parempi paikka. Voimme luottaa siihen, että Kristus on kanssamme kaikissa elämämme vaiheissa.

Pääsiäisen jälkeinen aika on siis enemmän kuin vain paluu arkeen – se on uusi alku täynnä toivoa ja mahdollisuuksia. Se on aika, jolloin voimme kantaa pääsiäisen sanoman mukanamme ja jakaa sen kaikille, jotka sitä kaipaavat.

Jaana Alasentie

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan seurakuntapastori.

Pysähdy hetkeksi on Akaan Seudun kolumnisarja, jonka kirjoittajat edustavat Akaassa toimivia seurakuntia.