Vainaja siirrettiin väärästä hautapaikasta oikeaan – Poliisi ei epäile rikosta

Vainaja laskettiin väärään hautaan viime vuoden kesäkuussa Akaan hautausmaalla Toijalassa. Kuva: Tarja Antola

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lassi Suoranta Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi ei epäile rikosta tilanteessa, jossa Akaan seurakunnan työntekijät siirsivät väärään hautapaikkaan lasketun arkun oikeaan hautaan kesäkuussa 2023. Työntekijät eivät ilmoittaneet tapahtuneesta esihenkilöilleen. Siirtäminen tapahtui hautauspäivänä.

Hautapaikat sijaitsivat muutaman metrin etäisyydellä toisistaan. Molemmat haudat olivat samaan aikaan auki.

Asia tuli seurakunnan johdon tietoon, kun omaiset tiedustelivat, miksi seurakunnan hautapaikalle pystyttämä väliaikainen risti oli eri paikassa kuin mihin arkku oli siunaustilaisuudessa laskettu.

Akaan seurakunta teki tapauksesta 20. heinäkuuta tutkintapyynnön poliisille. Seurakunta pyysi poliisia tutkimaan, ovatko työntekijät mahdollisesti syyllistyneet rikokseen, kun he ovat siirtäneet arkun omatoimisesti oikeaan hautapaikkaan eivätkä olleet ilmoittaneet tilanteesta työnantajalle, jolloin omaisillekaan ei ollut pystytty välittämään tietoa asiasta.

Rikoskomisario Lassi Suoranta kertoo, että esitutkinta on päättynyt eikä tapauksessa ole syytä epäillä rikosta. Suorannan mukaan esitutkinta koski epäiltyä hautarauhan rikkomista ja virkavelvollisuuden laiminlyöntiä.

Suorannan mukaan asia on leimattu salassa pidettäväksi eikä poliisi sen vuoksi tiedota asiasta enempää.

Lue myös:

Väärään hautaan laskettu arkku siirrettiin oikeaan paikkaan – Akaan seurakunta teki tutkintapyynnön poliisille