Akaa Futsal oli murskaava Torniossa – Välieräpaikka tavoitteena Akaa Areenalla sunnuntaina

Jovan Stankovic ja Bob (oik.) olivat tehokkaalla tuulella Torniossa. Kuva: Ari Vuorela

Akaa Futsal aloitti Miesten Futsal-Liigan puolivälierät näytöstyylin Torniossa. Paikallinen Palloveikot jäi leijonalaitojen jalkoihin jo avausminuutista lähtien, ja lopulta voitto irtosi selvin lukemin 1–11 (0–7).

Voiton myötä Akaa Futsal pääsee sunnuntaina kotikentälleen jahtaamaan välieräpaikkaa. Semifinaaleihin mennään kahdella voitolla, joten Akaalla on sunnuntaina hieno mahdollisuus selvittää tiensä tämän kauden mitalipeleihin.

Tauolle seitsemän maalin johtoasemassa

Akaa Futsal ei jättänyt perjantaina mitään sattuman varaan. Se avasi maalihanat heti avausminuutilla, kun Bob iski taitavalla yksilösuorituksella lukemiksi 0–1. Maali tuli nuoren kotijoukkueen kannalta ikävän nopeasti, kun taas runkosarjan voittanut Akaa sai maalista lisäenergiaa.

Suvereeniin tyyliin pallonhallinnan itselleen ottanut Akaa oli todella tyly vierailija. Se hallitsi kenttätapahtumia läpi pelin ja iski tasaiseen tahtiin myös maaleja. Tauolla lukemat olivat jo peräti 0–7, vaikka vierasjoukkueen tehokkuus vei pelistä terävimmän temmon pois.

Toisella jaksolla pelin tempo laski entisestään. Akaa hallitsi palloa, ja Tornion rooliksi jäi lähinnä yrittää rikkoa peliä. Siinä se sananmukaisesti onnistuikin – toisen jakson kumulatiiviset rikkomukset kirjattiin peräti lukemin 7–0 kotijoukkueelle.

Akaan riveissä riitti tehopelaajia laajalla rintamalla. Kahdesti maalinteossa onnistuivat Bob (2+1), Justus Kunnas (2+1) sekä Aleksi Pirttijoki (2+0). Maalinteossa onnistuivat myös Jovan Stankovic (1+1), Tero Intala (1+1), Markus Rautiainen, Juhana Jyrkiäinen, Tuomas Pulkkinen sekä Aleksi Pirttijoki. Dusan Milojevic nappasi kaksi syöttöpistettä.

Tero Intala saalisti tehopisteet 1+1. Kuva: Ari Vuorela

Tornio Akaassa pakkovoiton edessä

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Hyvä sisääntulo pudotuspeleihin. Pelasimme erittäin laadukkaan avausjakson ihan ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Keskittyminen oli kunnossa, emmekä antaneet vastustajalle juuri mitään. Toisella jaksolla pelin intensiteetti laski ihan luonnollisista syistä, mutta kyllä tässä voi olla tyytyväinen joukkueen suoritukseen kokonaisuudessaan.

Puolivälieräsarja jatkuu siis heti pääsiäissunnuntaina Akaa Areenalla. Silloin ToPV on jo pakkovoiton edessä, jos se haluaa venyttää ratkaisun mahdolliseen kolmanteen peliin, joka pelataan tarvittaessa Akaa Areenalla maanantaina. Sunnuntain ottelu käynnistyy Akaa Areenalla kello 15.