Kymmenet konfliktit ja sodat haastavat ilosanomaa ylösnousseesta Kristuksesta

Kirkkoherra, isä Aleksej Sjöberg panee toivonsa ilosanomaan kuoleman voittamisesta ja ylösnousemuksen ihmeestä. Ne molemmat ovat mysteerejä, joita emme voi selittää järjellä. Pääsiäinen on uuden elämän alku, jolloin koko luomakunta iloitsee. Suurella viikolla jumalanpalveluksissa seurataan Jeesuksen ristintietä. (Kuva: Rami Marjamäki)Ortodoksien juhlien juhla pääsiäinen lähestyy. Suuren viikon tapahtumia monissa päivittäisissä jumalanpalveluksissa läpielävä kirkkoherra isä Aleksej Sjöberg on pohdiskellut viime aikoina useasti dilemmaa, jossa kohtaavat ilosanoma ylösnousseesta Herrasta ja tälläkin hetkellä eri puolilla maailmaa riehuvat kymmenet sodat sekä konfliktit. Rovasti tunnistaa kriisiytyneestä kansainvälisestä tilanteesta samanlaista järkytystä kuin Magdalan Maria, Jaakobin äiti Maria ja Salome kokivat nähdessään tyhjän Jeesuksen haudan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.