Akaa-Volleyn ja Ducksin pelissä nähtiin lentopallossa harvinainen taklaus – Jere Tikkalan syötöt säväyttivät

Montenegrolaishakkuri Milutin Pavisevic pysyi hyvin Akaa-Volleyn torjunnan kontrollissa lauantain pelissä. Arkistokuva: Harri Mattila

Kun Akaa-Volley vieraili Korson Lumo-hallissa loppiaisena, isännät veivät peliä selkeästi lukemin 3–1. Tuo tulos toi lauantai-iltaan 24.2. aivan oman latauksensa. Olihan Akaa-Volley kuitenkin sarjataulukossa toisena ja Vantaa Ducks puolestaan aivan pohjimmaisena. Akaa-Volleylla oli käytännössä voittamisen pakko.

Euroopan Challenge Cupin välieriin selvinneeltä Akaa-Volleylta olisi luonnollisesti voinut odottaa suorastaan ylivoimaista esitystä. Toisin kuitenkin kävi. Vantaalaiset antoivat todella tasaväkisen vastuksen. Ottelu päättyi lopulta ennakkosuosikin voitoksi lukemin 1–3 (19–25, 26–24, 21–25, 15–25).

Ensimmäisessä erässä ankkaparvi sortui syöttövirheisiin ja piti niillä Akaa-Volleyn pelissä mukana. Erän lopulla Akaan luotettava keskipelaaja Petteri Tyynismaa nosti profiiliaan ja joukkueensa kiri 19–25-voittoon.

Toinen erä meni aina jatkopalloille saakka. Kotijoukkue johti parhaimmillaan lukemin 16–11 ja vielä ratkaisuhetkilläkin kolmella pisteellä 21–18. Erityismaininnan ansaitsee Akaan vaihtopenkiltä syöttämään kutsuttu Jere Tikkala. A-Volleyn kasvatti syöttää kovaa ja tarkasti. Ratkaisuhetkillä puhutti Akaa-Volleyn Mikko Räsäsen kosketus palloon, joka tulkittiin virheelliseksi. Loppulukemat kotijoukkueelle 26–24.

Kolmannen erän erikoisuus oli Ducksin Milutin Pavisevicin taklaus. Kohteena oli Akaan yleispelaaja Mikko Räsänen. Lentopallossa ei juuri taklauksia nähdä, kun vastustaja on verkon toisella puolella. Tässä tilanteessa Pavisevic hyökkäsi ykköspaikalta ehkä hieman vajaaseen passiin ja ajautui verkon ali Räsäsen syliin. Kun pallo jäi eloon, tilanne oli kaikkea muuta kuin tyypillinen lentopallo-ottelussa. Tässäkin Akaan 25–21-voittoon päättyneessä erässä Tikkalan syötöt säväyttivät.

Viimeistä erää Akaa-Volley vei alusta lähtien. Ducks-valmentaja Juho Rajala käytti molemmat aikalisänsä heti erän alussa, mutta erä oli kaikesta huolimatta ottelun selkein. Akaa-Volley voitti lukemin 15–25.

Akaa-Volleyn voiton avaimina olivat etenkin tehokas torjunta (pisteet 15–4 akaalaisten hyväksi), parempi vastaanottoprosentti (59–40) ja syöttö (ässät 8–2). Jälleen kerran Akaa-Volleyn tehokkaimpina erottuivat Matéj Smidl (25/+20) ja Petteri Tyynismaa 16/+12). Pudotuspelit lähestyvät, ja sen vuoksi oli positiivista, että muutkin ylsivät tilastoissa plussan puolelle.

– Kunhan syöttö saatiin pysymään ruudussa, niin ei meillä muutoin ollut isoja ongelmia, hymyili joukkueensa parhaana jälleen kerran palkittu Tyynismaa ottelun jälkeisessä haastattelussa.