Liikevoittoennätyksen tehneen Aito Säästöpankin Ahonen herättelee reagoimaan rajusti muuttuvaan yhteiskuntaan

Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kertoo, ettei tämän vuoden tammikuu tuonut vielä myönteistä muutosta asuntokauppaan. Hän kertoo, etteivät uudet asuntolainat olleet viime vuoden suuri juttu. Pankki menestyi korkokatteen nousulla. (Kuva: Matti Pulkkinen)Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva Aito Säästöpankki takoi poikkeusoloissa viime vuonna koko 14-vuotisen historiansa liikevoittoennätyksen. Voimakas asuntolainakauppa on ollut vuosikaudet pankkien ruokahammas; nyt tilanne on uusi vuosikymmeniin. Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen korostaa, etteivät kovat tunnusluvut saa sokaista pankin tulevaisuustyötä. Hänen mukaansa pankkialan on valmistauduttava ja varauduttava suomalaisen yhteiskunnan muutoksiin. Syntyvyys on laskenut jo 15 viime vuoden ajan, eikä siihen ole nousua näköpiirissä. Väestö ikääntyy. Kasvu ja kehitys eivät jakaannu tasaisesti, vaan maassa on menestyvät ja taantuvat alueet. Samanlainen kahtiajakautuminen koskee maakuntia. – On reagoitava, ja on varauduttava – etupainotteisesti.  
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.