Toijalan Seutu 14.2.1984: Toijalan Seudun toimittajat menestyivät

Toijalan Seudun toimittajat Tuula Numminen ja Soile Virta menestyivät hyvin Paikallislehtien Liiton ja Osuuspankkien Keskusliiton yhdessä järjestämässä talousjuttukilpailussa. Toimittajamme saivat neljännen sijan yhdessä tekemällään jutulla ”Aseman kylä ei aio kuolla”.

Toijala anoo kokeilulupaa 10. luokalle

Toijalaan anotaan opetusministeriöltä kokeilulupaa peruskoulun 10. luokkaa varten ensi lukukaudeksi. Aloitteen lisäopetuksen anomisesta tekivät yläasteen opettajat. Kaupunginhallitus on ottanut myönteisen kannan kokeiluluvan hakemiseen, samoin Kylmäkosken kunnanhallitus omien oppilaittensa osalta.
Tänä keväänä Toijalan yläasteelta saa päästötodistuksen 147 oppilasta, joista25 arvioidaan jäävän ilman jatkokoulutuspaikkaa. Toijalan yläasteelta lähtevät nuoret ovat huonommassa asemassa kuin oppilaat keskimäärin muilla paikkakunnilla. 10. luokka parantaisi mahdollisuuksia päästä mukaan jatkokolutukseen tai työelämään.

4H-yhdistys ja Koskenlaskijat ilman ohjaajaa

Koskenlaskijat, Kylmäkosken partiolaisyhdistys, nukkuu ”Ruususen untaan”. Toiminta laantui parisen vuotta sitten silloisten ohjaajien muutettua pois paikkakunnalta muualle opiskelemaan. Uusia vetäjiä ei ole löytynyt tilalle. Partiotoiminta käynnistettäisiin mielellään uudelleen, jos asiasta kiinnostunut ohjaaja löytyisi.
4H:lla ohjaajapula on tilapäistä, sillä ohjaajan paikka on parhaillaan täytettävänä. Kyläkerhot kuitenkin kokoontuvat entiseen tapaan väliaikaisen työntekijän voimin. Yhdistysten vuosikokousten pitäisi siunata 4H-neuvojan valinta tässä kuussa, uusi työntekijä saataneen vakinaisesti kesällä.