Akaa Areena oli susi syntyessään

Kirjoittajan mielestä yleisöystävällisyys sekä käytännöllisyys ovat kaukana 2020-luvulla rakennetusta Akaa Areenasta. Arkistokuva: Mikko Peltoniemi.

Tammikuun toiseksi viimeisen päivän kunniaksi sää oli aurinkoinen ja keväinen. Akaassa oli syytä hymyyn sään lisäksi lentopallomenestyksen takia. Paikallinen Akaa-Volley oli pelannut itsensä historiallisesti CEV Challenge Cupin välieriin. Vastaan asettui puolalainen huippujoukkue Projekt Varsova, joka vilisee maailmantähtiä. Varsovan joukkueessa pelaa niin Euroopan- kuin maailmanmestareitakin ja jopa olympiavoittaja, ranskalainen Kevin Tillie.

Heti kävi selväksi, että Projekt Varsova on maineensa veroinen huippujoukkue. Joukkueesta näki alkulämmittelystä lähtien, että asiat tehdään erittäin ammattimaisesti. Akaa-Volley pelasi lähtökohtiin nähden hyvän ottelun, eikä lopputulos ollut missään nimessä pettymys.

Ottelun vaatimalla tasolla olivat joukkueet, tuomarit, toimihenkilöt ja oikeastaan kaikki paikalla olevat ihmiset. Yksi asia, joka ei ollut ottelun vaatimalla tasolla olivat puitteet.

Otteluun oli myyty yli 1600 lippua, mikä on uskomattoman hieno asia. Määrässä oli vain yksi ongelma. Akaa Areenaa ei ole tarkoitettu tämän kaltaiseen huippu-urheilutapahtumaan. Yleisö oli joutunut tulemaan paikalle kello 16.30 alkaen, sillä vaikka lipun olisi ostanut ennakkoon, se ei mahdollista varattua paikkaa johtuen Areenan tiloista. Areenalla ei ole myöskään selkänojalla varustettuja istuimia, joten jo ennen ottelun alkua ihmiset joutuivat verryttelemään selkäänsä. Puisella lankulla istuminen on kovaa hommaa.

Minun kysymykseni on, että kuka tästä ottaa vastuun? Suomeen on rakennettu viime vuosina erilaisia urheiluhalleja sekä areenoita. Mielestäni voidaan myöntää, että Akaa Areena on yksi heikoimmista. Yleisöystävällisyys sekä käytännöllisyys ovat kaukana 2020-luvulla rakennetusta Akaa Areenasta.

 

Kim Lingman