AS Moon löi taas Topan – Kaksi kolmesta varoituksesta meni pelaajille ja kolmas akaalaisten valmentajalle

Kuvassa takana vasemmalta Jesse Järvi (TP-49), Niko Holm ja Jarkko Joela (otteluisäntä Extron), Otto Iivonen (AS Moon), edessä Manu Holm, Oliver Lehto sekä Mona Vuorinen, jotka jakoivat palkinnot. Kuva: Juha Pietikäinen.

Raahelainen AS Moon on osoittautunut hankalaksi vastustajaksi Toijalan Pallo-49:lle miesten Futsal-Ykkösessä. Joukkueet ovat kahden kauden aikana kohdanneet neljä kertaa ja yhtä monta kertaa Moon poistunut otteluista voittajana. Viimeisin koitos käytiin viime lauantaina Toijalan monitoimihallilla, jossa Moon oli lukemin 1–2 (0–0) parempi.

Avausjakson tilanteisiin nähden kotijoukkue olisi parikin maalia voinut tehdä. Jakson loppuvaiheilla joutui vieraiden maalivahti Elias Saarela kovaan pommitukseen. Erään jääkiekkotähden opetus ”läheltä ylös” olisi saattanut muuttaa pelin taukotuloksen Topan johdoksi. Tasaisen tiukalla avausjakson väännöllä vihellettiin vain yksi vierasrike.

Rikkonaisesti aloitettiin sitten toinen jakso, jossa kotijoukkue sai kolme varoitusta. Kaksi meni pelaajille, ja yhden sai Topa-valmentaja Kim Lingman. Koutsin ”keskustelut” erotuomari Tomi Keipin kanssa johtivat lopulta varoitukseen valmentajalle. Tämän sekavahkon vaiheen jälkeen, Moon tekaisi avausmaalin. Teemu Aittola löysi syötöllä Otto Iivosen takatolpalta ajassa 23.47. Vieraat ottivat hallintaa pelistä, eikä kotijoukkueen lentävän maalivahdin käyttö johtanut maaliin. Pelin ratkaisumaalin omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin ampui Otto Iivonen. Pelattu oli 35.33. Käsivirheestä tuomitusta kuuden metrin rankkarista tuli Topan kavennusmaali. Pallon verkkoon upotti kohtalaisen hyvin pelannut b-juniori Jussi Virtanen. Pelikello pysähtyi tällöin aikaan 39.43, eikä jäljellä ollut seitsemäntoista sekuntia riittänyt tasoitukseen.

Topa ei sinänsä huonosti pelannut, vaikka tehottomuutta maalipaikoissa olikin liikaa. Moon osaa näköjään Topaa vastaan pelata tuloksekkaasti. Topan sarja jatkuu kolmella vieraspelillä. 10. helmikuuta pelataan JoSePa–TP-49. 17. helmikuuta vuorossa on TP-Kaarle–TP-49. 18. helmikuuta pelataan FC Kiisto–TP-49.

TP-49/Veikot avausvoittoon

Miesten Futsal-Nelosessa TP-49/Veikot otti sarjan seitsemännessä pelissään vihdoinkin voiton. Akaa Areenalla 26. tammikuuta kaatui Viialan Peli-Veikot 6–4. Hattutempun iskeneen Vihtori Sormusen pelin kaksi viimeistä maalia varmistivat pisteiden matkaamisen Hirsikankaan eteläpuolelle. ViiPV jatkaa sarjassa edelleen kolmantena, ja TP-49/Veikot toistaiseksi viimeisenä. 3. helmikuuta TP-49/Veikot kohtaa Areenalla kello 16.30 alkaen Exoduksen.

Akaa Futsalin juniorit edelleen kärjessä

Pojat 17 Futsal-Liigassa Akaa Futsal jatkaa kärjessä. 28. tammikuuta akaalaiset tasasivat pisteet FC Kangasalaa vastaan vieraspelissä 3–3-lukemin. Akaa Futsalin pääsy SM-lopputurnaukseen ei juuri nyt ole täysin varmaa. Kaksi viimeistä peliä kun joukkue voittaa, on ainakin pääsy karsintaan lopputurnauspaikasta varma.