Jääradan SM-sarjaa ajetaan viikonloppuna Toijalan Satamassa

Valkeakosken-Toijalan seudun urheiluautoilijoita edustavalla Harri Mattilalla on vankka jokamiesluokan kilpailutausta. Nyt alla on kuitenkin ensimmäistä kertaa Legends luokan kilpa-auto.
”Jos kuski ei hymyile radalta pois tullessaan, niin ostan auton takaisin”, kertoo Harri auton myyjän todenneen. Kuva: Harri Heinonen

Autourheilun kansallisen keskusliiton AKK:n  kauden 2024 jäärata-ajon Suomen mestaruus ratkaistaan viidessä osakilpailussa, joista ensimmäiset kaksi ajetaan tulevan viikonloppuna Toijalan Satamassa. Paikallisten autourheiluseurojen yhdessä tekemässä kilpailussa ratkotaan paremmuuksia yhteensä kymmenessä kilpailuluokassa.

Luokista viisi on Crosskart-luokkia, yksi Legends-luokka ja neljä ”koppiauto”-luokkaa. Kilpailijoita Satamaan odotellaan tulevaksi noin kahdeksankymmentä.

Nyt järjestettävä Jäärata-SM Akaa kilpailutapahtuma on omistettu vuonna 2023 menehtyneen, alueella pitkään vaikuttaneen autourheilun monitoimimiehen Markku Aaltosen muistolle. Satamaan auratun vauhdikkaan jääradan pituus on noin 1100 metriä ja kussakin kilpailulähdössä autoja on 6–10.

Paikallista väriä kilpailuihin tuovat Akaan Moottorimiehiä edustavat Toni Lähteenmäki V1600 luokassa Toyota Yariksella sekä samassa luokassa ajava Erik Seppänen Honda Civicillä. Saman seuran Sami Naukkarinen mittelee paremmuudesta Crosskartilla. Naukkariselle kilpailu on ensimmäinen nelipyöräisellä moottoriajoneuvolla.

Valkeakosken-Toijalan Seudun urheiluautoilijoita edustaa Legends luokassa Harri Mattila. Mattilalla on runsaasti kokemusta jokamiesluokan kilpailuista, mutta nyt alla on toisenlainen kalusto ja erilaiset olosuhteet.

Akaan kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen jääradan SM-sarja jatkuu heti helmikuussa Puolangalla 10.2.  ja päättyy kahteen viimeiseen osakilpailuun Ylivieskassa 24.–25.2.

 

Harri Heinonen

Sami Naukkarinen ajaa elämänsä ensimmäistä kilpailua nelipyöräisellä ajoneuvolla. Alla on nopea Crosskart auto. Naukkarisen mielestä SM-osakilpailu on hyvä tapa aloittaa autourheilu. Kuva: Harri Heinonen