Toijalan Pallo jatkoi vaasalaisten tappioputkea Futsal-Ykkösessä

Alejandro De San Bernabe Clemente teki Toijalan Pallolle kaksi maalia pelissä FC Sportia vastaan. Arkistokuva: Esa Norvia.

Hyvässä vireessä oleva Toijalan Pallo -49 jatkoi voitokkaasti miesten Futsal-Ykkösessä. Lauantaina 13. tammikuuta akaalaiset saivat vieraakseen Toijalan monitoimihallille FC Sportin Vaasasta. Topa aiheutti vaasalaisille neljännen tappion putkeen 4–1 (1–1) -lukemin.

Topan viikolla ottama vierasvoitto sarjakolmonen PJK:sta nostatti kotijoukkueen itsetuntoa vahvasti lisää. Lauantaina vaasalaisten johtoasema ei saanut kotijoukkuetta pahemmin järkkymään. Ajassa 7.14 vieraiden Jesse Kankaanpään tekemä 0–1-johtomaali sai kyllä Topan valmennusjohdon ottamaan aikalisän. Siitä eteenpäin Topa sai otteisiinsa terävyyttä, ja tilanteita alkoi syntyä vieraiden kenttäpuoliskolle. Tekopaikoissa viimeistely sakkasi vielä, kun vedot paukkuivat pitkin seiniä.

Tasoituksen pelaajaruuhkan takaa pommitti Alejandro De San Bernabe Clemente ajassa 17.52. Nopeajalkainen kenttäpelaaja oli kentän hahmoja. Huomioitavaa avausjaksolla oli myös se, että Topan maalivahti Mikko Ananin teki useita huipputorjuntoja.

Toisella pelijaksolla Topa rankaisi parissa minuutissa vieraita kahdesti. Ajassa 26.26 Ere Salmi iski takatolpalta 2–1. Ajassa 28.25 Alejandro De San Bernabe Clemente teki ottelussa toisen maalinsa siirtäen joukkueensa 3–1-johtoon. Päätösmaalin maaliviivalta runnoi sisään Joonas Thomas. Laatusyötön tähän maaliin ajassa 31.27 tarjosi Joonas Pietikäinen. Sport ei antautunut helpolla, mutta Mikko Ananinin ohittaminen toiseen kertaa oli ylivoimaista.

Topa ei karta kovaa työntekoa, ja sillä viikon kaksi voittoa tulivat. Sarjataulukossa Topa ohitti Tervarit ja on nyt sijalla kahdeksan.

Lauantain pelin parhaana Topalta palkittiin Mikko Ananin ja Sportilta Jesse Kankaanpää.

Ennakkosuosikkina akaalaiset lähtevät seuraavaankin peliin, kun ensi lauantaina Leppävaaran urheiluhallissa kohdataan EBK/FS. Espoolaiset ovat valahtaneet sarjan jumboksi, ja lauantaina tuli kahdeksas tappio putkeen. Kun asenne on kunnossa, niin Topa voi tästä pelistä ottaa kolmannen voiton peräkkäin.

Lauantain pelin parhaana Topalta palkittiin Mikko Ananin (vas.) ja Sportilta Jesse Kankaanpää. Kuva: Juha Pietikäinen