Akaa-Volley otti Kyyjärvi-pelissä hapuilevan alun jälkeen kuskin paikan

Maajoukkueessakin esiintynyt Akaa-Volleyn parhaana palkittu keskitorjuja Petteri Tyynismaa oli lauantai-illan ottelussa näkyvässä roolissa sekä torjunta- että hyökkäyspelissä. Kuva: Markku Ruonala

Torstai-iltana Akaa-Volley otti Espanjassa europelissä 3–0-voiton, ja lauantai-iltana sama tahti jatkui tutussa Akaa Areenassa. Akaa-Volley oli lauantaina ottelun alun hapuilun jälkeen selvästi vierailija Kyyjärven KyKyä parempi lukemin 3–0 (25–23, 25–16, 25–19). Siten Akaan koko alkukauden kestänyt ”ei pistemenetyksiä kotisalissa -taika” sai jatkoa.

Ensimmäinen erä Akaa Areenassa lähti kotijoukkueelta yskähdellen käyntiin. Vierailijoiden karatessa 7–1- johtoon joutui Akaan valmentaja Olli Kunnari käyttämään jo joukkueen toisen aikalisän. Erän alussa akaalaisten kaikesta tekemisestä paistoi hieman poissaoleva olemus. Otteluruuhkasta ja matkaväsymyksestä johtuen käynnistysvaikeudet olivat toki ymmärrettäviä.

Erän alkupuolella Kyyjärven latvialaiskolmikko Romans Sauss, Aivars Petrusevics ja tähtihakkuri Renars-Pauls Jansosns tekivät pisteitä joka puolelta kenttää ja hyökkäsivät viisaasti kotijoukkueen torjunnan käsien kautta palloja katsomoon.

Vähitellen Akaan ote pelistä parani, virheet vähenivät ja tasalukemiin päästiin tilanteessa 19–19. Ratkaiseva kahden pisteen johdon erän loppumetreillä Akaa otti Matej Smidlin tappotorjunnalla ja Mikko Räsäsen ässäsyötöllä.

Toinen erä taistelua ässätilaston kärkipaikasta

Toisen erän alusta kuskin paikalle lähti Akaa-Volley. Joukkueen torjuntapelaaminen tarkentui Petteri Tyynismaan torjuntojen ansiosta (neljä torjuntaa toiseen erään). Varsinainen näytös nähtiin kuitenkin kotijoukkueen syöttöruudussa. Mikko Räsänen paukutti ensimmäisen erän kahden ässän lisäksi kaksi ässää myös toiseen erään. Liigan ässätilaston kärkinimi Matej Smidl ei kuitenkaan tätäkään valtikkaa halua luovuttaa, vaan pisteli toiseen erään neljä ässäsyöttöä. Ässien lisäksi myös syöttövarmuus koko kotijoukkueella parani. Ensimmäisessä erässä tehtiin seitsemän syöttövirhettä, toisessa erässä ei yhtään.

Mikko Räsänen (vas.), Panu Pitkänen ja Matej Smidl torjumassa. Kuva: Markku Ruonala

Pitkä erätauko ei tuonut voimasuhteisiin muutosta

Kolmas erä oli alusta alkaen kotijoukkueen hallinnassa. KyKy pyristeli mukana lähes tasapäisesti 10–9-tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Kyyjärven syöttövirheiden määrä kasvoi ja vastaanotto mureni. Vastaanoton putoaminen ensimmäisen erän 68 prosentista kolmannen erän 22 prosenttiin teki vieraiden hyökkäyspelaamisesta hankalaa, ja hyökkäysvastuu jäi liikaa hakkuri Jansonsin harteille.

Voittonsa ansiosta Akaa-Volley jatkaa lentopallon mestaruusliigan kärkipaikalla.

Akaan parhaana pelaajana palkittiin Petteri Tyynismaa ja Kyyjärven parhaana Renars-Pauls Jansons.

– Shokkialun kahdella aikalisällä Olli meitä rauhoitteli, ja saatiin oma peli pikkuhiljaa käyntiin. Saatiin myös Jansonsia hieman paremmin torjuttua ja vaimennettua ja puolustettua syksyn peliin verrattuna, Tyynismaa kommentoi peliä.