Akaaseen perustetaan seuraparlamentti – Tästä on kyse

Toijalan Vauhti järjesti Viialan urheilukentällä kesäkuussa Akaan Seudun nuorisokisat, joissa kilpailtiin muun muassa lehtikeihäässä. Naisten sarjan voitti Venla Mattila tuloksella tuloksella 15,76 metriä. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan kaupunki perustaa seuraparlamentin, jonka tehtävänä urheiluseurojen ja kaupungin välisen yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen.

Seuraparlamentti antaa seuroille mahdollisuuden vaikuttaa päätöksenteon valmisteluun ja kuulla kaupungin suunnitelmista. Sen konkreettisia tehtäviä on tuottaa kaupungille seurojen yhteinen näkemys erilaisista liikuntaan liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi avustusperiaatteista ja tilojen käyttöön liittyvistä periaatteista. Seuraparlamentilla ei ole varsinaista päätösvaltaa.

Seuraparlamenttiin voi osallistua yksi henkilö jokaisesta akaalaisesta urheiluseurasta. Parlamentissa on myös edustajat kaupungin liikuntapalveluista sekä teknisestä toimesta ja kunnossapidosta. Kokouksiin kutsutaan myös edustaja hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnasta sekä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:stä ja tarvittaessa myös muita ulkopuolisia asiantuntijoita.

Seuraparlamentti kokoontuu 2–4 kertaa vuodessa. Kokouksista ei makseta kokouspalkkioita eikä kilometrikorvauksia.

Seuraparlamentin perustamisesta on päättänyt hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta.