Akaa Futsal venyi voittoon Valkeakoskella – Mad Max löysi ensimmäisenä tehokkuuden

Akaa ja Mad Max väänsivät tasaisen pelin loppiaisena. Kuva Jarno Mäkinen.

Kauden toinen Etelä-Pirkanmaan paikalliskamppailu pelattiin lauantaina täpötäydessä Apian liikuntahallissa Valkeakoskella. Viihdyttävän ja tasaisen ottelun jälkeen vierasjoukkue Akaa Futsal nappasi kaksi sarjapistettä, kun se kaatoi isäntäjoukkue Mad Maxin jatkoajan jälkeen maalein 4–5 ja 4–4 (2–1).

Avausjakso ja varsinkin sen alku oli tarkkaa ja osin varovaistakin peliä. Yleensä tapahtumarikkaissa paikallisotteluissa on totuttu näkemään roppakaupalla rikkeitä, kortteja ja maaleja. Nyt ensimmäistä tilastomerkintää jouduttiin poikkeuksellisesti odottamaan aina jakson jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle asti.

Tasaisessa ja tarkassa pelissä joukkueet rakensivat kohtalaisia maalipaikkoja vuorotahtiin, mutta kotijoukkue Mad Max löysi ensimmäisenä tehokkuuden. Se siirtyi 1–0-johtoon ajassa 12.43. Kaksi minuuttia myöhemmin peli oli taas tasan, kun Tero Intalan kaukaa lähtenyt vapaapotku löysi tiensä Mad Maxin maalin ylänurkkaan, tilanteeksi 1–1. Tauolle mentiin kuitenkin Mad Maxin 2–1-johtoasemassa.

Toisella jaksolla Akaa Futsal osoitti sitkeyttään. Ensin Tuomas Pulkkinen tasoitti pelin hienolla laukauksella. Mad Max siirtyi kolmannen kerran johtoon, mutta Akaa venyi taas. Vieraiden parhaana palkitun Kasper Kankaan komea kaukolaukaus tasoitti pelin. Eikä kolmatta ilman neljättä, Maxit jälleen johtoasemaan, mutta hiukan myöhemmin Markus Rautiainen haastoi ja laukoi upeasti tilanteeksi 4–4.

Akaa Futsalin brassipelaaja Bob iski jatkoaikamaalin. Kuva Jarno Mäkinen.

Jatkoaika käänsi pelin Akaalle

Enempää maaleja vauhdikkaalla toisella jaksolla ei nähty. Näin siirryttiin viiden minuutin jatkoajalle. Sen ainoa onnistuja oli Bob, joka osui vain 16 sekuntia ennen päätössummeria Tero Intalan oivasta kulmapotkusta. Mad Max ei enää ehtinyt tasoittamaan, joten arvokas lisäpiste kirjattiin Akaa Futsalin nimiin.

Akaa Futsalin valmentaja Alejandro De San Bernabe ei ollut erityisen tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Saimme luotua mukavan määrän maalipaikkoja, mutta muuten esityksemme jäi kehnoksi. Olimme hiukan kärsimättömiä, ja sen johdosta emme päässeet omalle tasollemme. Valkeakoski ei ole kuitenkaan helppo paikka kenellekään, kuten on nähty, ja siihen nähden nämä kaksi sarjapistettä olivat meille erittäin tärkeät.

Tero Intala oli pelipäällä, tehopisteet 1+2. Kuva Jarno Mäkinen.

Pitkän joulutauon kangistamat nivelet on saatu nyt notkeaksi, ja sarja jatkuu Akaa Futsalin osalta heti tulevana perjantaina kotihallissa Akaa Areenalla. Vastaan perjantai-illan futsalnäytelmässä asettuu espoolainen GFT. Ottelu alkaa kello 19.30.