Aino Vaittinen kolmanneksi Swedish Cupin 10 metrin liikkuvan maalin kisassa torstaina

10 metrin liikkuvan maalin kisassa naisten sarjassa Ida Heikkilä vei torstaina voiton tuloksella 541, toiseksi tuli Anneline Tangen tuloksella 533 ja kolmanneksi Aino Vaittinen tuloksella 526. Kuva Mika Kinisjärvi.

Hämeenlinnan Ampumaseuraa edustava akaalainen Aino Vaittinen ampui torstaina Swedish Cupin 10 metrin liikkuvan maalin kisassa kolmanneksi pistein 526. Kymppi 64:n Ida Heikkilä oli liikkuvan maalin paras suomalainen voittaessaan naisten 10 metrin normaalijuoksut. Heikkilä tähtäsi naisissa voittoon tuloksella 541. Eroa toiseksi tulleeseen Norjan Anneline Tangeniin kertyi kahdeksan pistettä. Aino Vaittinen ampui kisassa kolmanneksi pistein 526.

Suomalaiset antoivat hyviä EM-näyttöjä liikkuvassa maalissa myös Swedish Cupin toisena päivänä perjantaina. Naisissa suomalaisilla oli kaksoisjohto peruskilpailun jälkeen. Ida Heikkilä ampui kärkituloksen 553 ja Aino Vaittinen tuloksen 518. Heikkilä eteni välieristä finaaliin, jossa vastaan asettui jälleen Anneline Tangen. Norjalainen oli finaalissa perjantaina tarkempi erin 6–2. Ida Heikkilälle siis lopulta hopeaa. Vaittinen jäi pronssiottelussa neljänneksi.