”Me opetamme ne ihan hassuiksi” – Leomuovi tarjosi Karpinmäen asukkaille puurot ja jouluisen tuokion

Karpinmäen palvelutalossa asuvat Kerttu Jokinen (vas.), Anja Salomaa, Matti Salomaa (toinen oik.) ja Leena Rauhansuu nauttivat puuro- ja torttutarjoilusta Leomuovin Milja Karhion ja Dmitri Borichevin kanssa. Kuva: Mikko Peltoniemi

Viialassa toimivan Leomuovin työntekijät vierailivat torstaina Karpinmäen palvelutalossa. Samalla yritys tarjosi asukkaille ja henkilökunnalle joulupuurot ja -tortut. Herkuttelun ja leppoisan juttelun lomassa kuultiin myös Valtteri Mönkön saksofonillaan soittamia joululauluja. Lisäksi Leomuovi lahjoitti Karpinmäkeen kaksi omaan tuotekavalkadiin kuuluvaa linnunruokinta-automaattia ja säkillisen siemeniä.

Myyntipäällikkö Jyri Kalliainen keksi idean joulupuurovierailusta huomattuaan sosiaalisesta mediasta toisen hyväntekeväisyystempauksen. Karpinmäki puolestaan valikoitui paikaksi, koska sekin sijaitsee Viialassa.

– Mikäs tämän hienompaa kuin tarjota joulupuurot ja tuoda pieni lahja. Onneksi löysimme ennen joulua sopivan päivän, jolloin pääsimme itse tulemaan ja Keskisen Teija pääsi tuomaan puuroa, Kalliainen tuumi.

Leena Rauhansuulle ja Kerttu Jokiselle maistuivat niin puuro kuin joulutortutkin ynnä saksofonijoululaulut. Kirsikka kakun päälle tai manteli riisipuuroon olisi ollut mieskuorolaulu samaan tilaisuuteen.

– Ei tällaisia vierailuja koskaan ole liikaa. Itse olin 20 vuotta kirkkokuorossa, ja Kertun kanssa laulamme vieläkin, kun 4H:n tytöt käyvät meidän kanssa pelaamassa, Rauhansuu, 76, kertoili.

– Me opetamme ne ihan hassuiksi, Jokinen, 96, paljasti.

Anja Salomaa tykkäsi myös puurosta ja joulutortusta sekä Valtteri Mönkön soitosta.

– Oli kiva kuunnella kaunista musiikkia. Se on harvinaisempaa.

Salomaa viettää pyhiä Karpinmäessä miehensä Matin ja muiden asukkaiden kanssa.

– Siinä se joulu menee. Minulla on kolme lasta, ja he ovat kaikki käyneet jo katsomassa.

Leomuovin Jyri Kalliainen (pöydän päässä seisomassa tonttulakki päässä), Marika Kaartinen ja Milja Karhinen (oik.) juttelivat Karpinmäen asukkaiden kanssa. Kuva: Mikko Peltoniemi
Valtteri Mönkö soitti alttosaksofonilla joululauluja Karpinmäen joulupuurotarjoilun lomassa. Kuva: Mikko Peltoniemi