Savo Volley kaatui Akaa Areenalla 3–0 – Akaa-Volleyn libero Louis Pineau ja passari Ilja Ivanov kotivoiton takuumiehinä

Akaa-Volleyn libero Louis Pineaun vastaanotto oli terästä. Petteri Tyynismaa (15), Jere Heiskanen (14), Matej Smidl (13) ja Mikko Räsänen voivat keskittyä hyökkäykseen. Kuva Immo Ruonala.

Akaa-Volleyn pikkujoulupeli Akaa Areenan lauantai-illassa Savo-Volleytä vastaan päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen 3–0 (25–19, 25–23, 26–24) kotivoittoon. Kotijoukkueen voiton takuumiehinä olivat mainion vastaanotto- ja puolustuspelin pelannut libero Louis Pineau, sekä edelliskausina Savoa edustanut passari Ilja Ivanov. Erityisesti Iljan kasvoilla paistoi poikkeuksellisen vahva lataus otteluun. Ivanovin passitemmot jokaisen hyökkääjän kanssa olivat loksahtaneet hienosti kohdilleen ja niinpä kotijoukkueen hyökkäys toimi Areenan illassa varsin mallikkaasti ja tehot jakautuivat tasaisesti. Jere Heiskanen teki lukemat 13/+10, Mikko Räsänen 13/+9 ja Matej Smidl 13/+4. Pelinrakentamisen ohessa Ivanov itse ehti tehdä teholukemat 10/+7.

Kotijoukkue eteni varmasti erävoittoon

Ottelun ensimmäinen erä alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen. Akaa kuitenkin aloitti hieman virheettömämmin ja Savo oli pakotettu ottamaan ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11–8. Toisen aikalisän vieraat ottivat tilanteessa 20–15, mutta kotijoukkue eteni tasaisen varmasti erävoittoon 25–19. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli selvästi parempi etenkin syöttöruudussa ja vastaanotossa. Savo teki ensimmäiseen erään 8 syöttövirhettä Akaan selvitessä neljällä virheellä. Akaan vastaanotto toimi 75 prosentin tarkkuudella vierailijoiden jäädessä 35 prosenttiin. Myös odotetussa hakkureiden välisessä taistossa näkyi kotijoukkueen vastaanoton paremmuus. Akaan Matej Smidl löi ensimmäiseen erään teholukemat 57prosenttia Savon Joonas Jokelan jäädessä 33 prosenttiin.

Toisessa erässä Savo paransi peliään selvästi. Joukkueiden välinen syöttö-vastaanotto-pelaaminen tasoittui ja hakkuri Jokelan hyökkäyksissä nähtiin vähän virheitä ja järkeviä pistesuorituksia. Akaa-Volleyn vahvuutena erässä oli kuitenkin tasaisuus. Kotijoukkueen hyökkäykset upposivat Savon kenttään Smidlin käden lisäksi myös Jere Heiskasen ja Mikko Räsäsen kautta tehokkaasti. Akaan libero Louis Pineau pelasi syksyn parasta peliään.

Kolmannessa erässä Akaa Areenan lämpötila nousi sekä kentällä että katsomossa. Näinhän yleensä tosipeleissä käy, kun sarjapisteitä aletaan tosissaan ratkomaan.

Savo joutui siltaan

Akaa sortui kolmannessa erässä kaikkiaan seitsemään syöttövirheeseen ja Savo käytti tilanteen erän alkupuolella hienosti edukseen. Savo johti erää jo 8–11, kun kotijoukkue sai syöttövuoron itselleen. Tämän jälkeen Akaan keskitorjuja Petteri Tyynismaa nousi parrasvaloihin tehden neljä seuraavaa pistettä. Petteri taiteili ensin hyökkäyspisteen ja otti sen jälkeen kolme suoraa torjuntapistettä. Savo joutui siltaan, mutta aikalisänsä jälkeen kampesi vielä peliin väkisin mukaan. Savo taisteli itsensä 14–16-johtoon. Erän ollessa vieraille 19–22 näytti siltä, että Savo vie väkisin ottelua ainakin neljänteen erään. Kotijoukkueen henkinen kantti oli kuitenkin lauantaina vahvempi. Akaa tuli vielä kerran rinnalle ja jatkopalloille venyneen erän ja ottelun päätti ässäsyöttöön Petteri Tyynismaa.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu erittäin tiiviinä ja varsinaista joulutaukoa ei juurikaan tule. Ensi viikon keskiviikkona jatkuu europelit Tsekeissä AERO Odolena Vodaa vastaan. Kotimaan mestaruusliiga jatkuu jo välipäivinä 28.12. vieraissa Raision Loimua vastaan ja kotiareenassa lauantaina 30.12. vastaan asettuu Karelian Hurmos.