Topa teki itsenäisyyspäivän avausmaalin ajassa 6.12 – Tänään kohdataan kotihallissa JoSePa

Ilves-Topa-ottelun parhaina palkittiin Akseli Sormunen ja Tuomas Salinas. Kuva: Juha Pietikäinen

Suomen tasavallan juhliessa 106-vuotista itsenäisyyttään oli pientä juhlan aihetta myös Toijalan Pallo -49:n miesten futsal-joukkueella. TP-49 otti 6. joulukuuta futsal-ykkösessä kauden ensimmäisen vieraspelipisteensä Ilves FS:n vieraana tuloksella 4–4 (2–4).

Jopa kaksijakoiseksi ottelua voidaan arvioida, sillä ToPa paineli avausjaksolla jo 0–4-johdossa. Melkeinpä legendaarinen oli vahvan pelin pelanneen Akseli Sormusen avausmaalin aika: se syntyi ajassa 6.12.

Pelikello näytti aikaa 9.09, kun tehokkaana esiintynyt Teppo Tenkanen lisäsi vierasjohdon 0–2:een. Maalin syötti Jesse Järvi.

Pelikello siirtyi 23 sekuntia eteenpäin ennen kun Tenkanen syötti ja Sormunen laukoi numerot 0–3:een. ToPan lento jatkui, ja seuraavan maalin tekoaika oli 12.06 ja ampujana Teppo Tenkanen ToPa-vahti Juuso Rupposen esityöstä.

Ilves alkoi toipua akaalaisten mahtiavauksesta, ja kavennus syntyi ajassa 13.32 Tuomas Salinaksen tekemänä. Taukonumerot 2–4 ajassa 14.36 teki Sampo Ala.

Akaalainen  Jussi Nyström valmennustiimeineen on saanut Ilveksen hyvään iskuun, ja ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluva ryhmä tuli toisella jaksolla väkisin tasoihin. Kotijoukkueen 3–4 kavennus ajassa 28.44 Tuukka Kruutin tekemänä synnytti pienen kapinan vieraiden toimesta. Varoitukset annettiin Teppo Tenkaselle sekä joukkueenjohtaja Pasi Rantaselle.

Päätösnumerot syntyivät ajassa 32.49, tekijänä Sampo Ala.

Seuraava iso kala tulee pyydyksen tuntumaan tänään lauantaina, kun Joutsan Seudun Pallo on vastassa kotiottelussa Toijalan monitoimihallilla kello 15.