Toijalan Pallo oli lähellä vieraspistettä Futsal-Ykkösessä

Teppo Tenkanen oli yksi Topan maalintekijöistä Vaasassa. Arkistokuva: Essi Salonen

Miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49 oli saalistaa kauden ensimmäisen vieraspisteen. Vamian Hansakampus Vaasassa oli pelipaikka, jossa FC Sport ja Topa mittelivät sunnuntaina 3.12. sarjapisteistä. Tasainen kamppailu kääntyi lopulta kotijoukkueelle 4–3 (1–2) -lukemin.

Kauden ensimmäinen vieraspelipiste oli lähellä, sillä kolme sekuntia ennen pelin päätöstä Topa sai vapaapotkun kymmenen metrin vapaapotkupisteeltä. Aiemmin pelissä kuuden metrin pilkulta maaliin osunut Teppo Tenkanen ei onnistunut tasoittamaan peliä 4–4:ään.

Avausjakso oli niukasti vieraiden. Kun pelattu oli 9.58, Jesse Järvi avasi ottelun maalinteon Janne Hevonojan syötöstä. Ajassa 15.40 tulleen Sportin tasoitusmaalin jälkeen Topa otti parisen minuuttia myöhemmin taas johtoaseman.

Joukkueen tehomies sunnuntaina ollut Jesse Järvi jatkoi Teppo Tenkasen passin verkkoon. Topa pääsi aloittamaan toisen pelijakson, ja suunniteltu aloituskuvio oli tuottaa tulosta. Jesse Järven veto pamahti kuitenkin yläputkeen. Ei tullut 1–3-tilannetta, tuli kotijoukkueen tasoitus ajassa 20.48. Kotijoukkueen parhaan pelaajan Valtteri Lehtosen 3–2-maali tuli ajassa 28.08. Puoli minuuttia tästä Teppo Tenkasen rankkarimaali tasoitti pelin. Pelin päätöslukemat viisikymmenpäisen yleisön edessä maalasi Perttu Keskinen kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria.

Topan peliliikkeissä valmennusvastuuta on siirretty nyt myös Kim Lingmanille, joka vamman vuoksi ei pysty pelaamaan. Jesse Järvi on tietysti edelleen mukana, mutta kuuluu nyt myös pelaavaan kokoonpanoon. Lingman antoi joukkueelle synninpäästön, vaikka vieraspiste jäi saamatta.

– Lähellä oli piste, eikä voittokaan olisi ollut mikään vääryys. Vajaalla rosterilla oltiin matkassa, mutta ainakaan huonompia emme olleet. Eteenpäin mennään, eikä luotto joukkueeseen ole mihinkään hävinnyt. Neljä runkopelaajaa oli poissa sunnuntaina, mutta keskiviikon Ilves-peliin joukkue täydentyy.

Toijalan Pallon parhaana pelaajana palkittiin Mikko Ananin.

Itsenäisyyspäivänä Topa kohtaa Ilves FS:n. Peli Kauppi Sport Centerissä alkaa kello 14.