Katso kuvat: Myyjäiset ja tonttupolku virittivät joulutunnelmaan – Kävijät kiittelivät oppilaiden pitämää kahviota

Toijalan yhteiskoulun 9A-luokkalaiset Seela Turunen, Eelis Suontausta, Iina Turunen, Arttu Laine, Joona Hupanen ja Niilo Seppinen olivat tulleet opettajansa Merike Viidan kanssa kahvionpitoon. Kuva: Pekka Mustonen

Lions Club Toijala Arvo Ylpön järjestämissä joulumyyjäisissä ja tonttupolulla Toijalan yhteiskoululla saattoi virittäytyä jälleen joulutunnelmaan. Kävijöitä riitti hyvin, ja pöytävuokrista saadut tulot käytetään perinteiseen tapaan paikallisten lasten, nuorten ja vanhusten auttamiseen.

Joulumyyjäisissä ei äänestetä myyjäsuosikkia, mutta jos niin tehtäisiin, voittaja olisi selvä. Eniten myyjäisyleisö kiitteli Toijalan yhteiskoulun 9A-luokkalaisten ylläpitämää kahviota. Kahvion myyntiryhmästä löytyivät oppilaat Seela Turunen, Eelis Suontausta, Iina Turunen, Arttu Laine, Joona Hupanen ja Niilo Seppinen opettajansa Merike Viidan kanssa.

– On ollut mukava päivä! Kyllähän tätä myyntihommaa tekee ihan mielellään, totesi Niilo Seppinen.

Maistuvien leivonnaisten takaa taisi löytyä monta oppilaan vanhempaa, mutta hyvän asiaan eteen oli kuulemma ollut mukava leipoa. Tuotto meni nimittäin oppilaiden leirikouluun.

Kirsi ja Juha Heikkinen olivat tulleet myyjäisiin yhdessä 11-vuotiaan tyttärensä Emmin kanssa. Myyjäissaaliina oli wlhelmiinakeksejä. Kuva: Pekka Mustonen

Jouluna ei hössötetä

Toijalalaiset Kirsi ja Juha Heikkinen olivat tulleet myyjäisiin yhdessä 11-vuotiaan tyttärensä Emmin kanssa. Myyjäissaaliina oli wlhelmiinakeksejä.

– Tultiin tänne suoraan pukkiparaatista, tämä alkaa olla jo perinne. Meille joulussa tärkeintä on yhdessä oleminen, kiireettömyys ja rauhoittuminen. Ruokien kanssa ei hössötetä, hyviä laatikoita saa valmiinakin, hymyili Kirsi Heikkinen.

Floristi Marja Forsman piti Toijalan yhteiskoulua kivana paikkana myyjäisille ja oli siksi tullut Pirkkalasta myyjäksi jo toisena vuonna peräkkäin.

– Vähän on sellainen näppituntuma, että ihmiset arvostavat joulukoristeissa yhä enemmän luonnonmukaisuutta. Siksi luonnonmateriaaleista tehdyt kranssit ja asetelmat kiinnostavat yhä enemmän, hän sanoi.

Floristi Marja Forsman piti Toijalan yhteiskoulua kivana paikkana myyjäisille ja oli siksi tullut Pirkkalasta jo toisena vuonna peräkkäin. Kuva: Pekka Mustonen

Inspiraatiota odotellessa

Koulun piha-alueen tonttupolulla oli useita ilmaisia tehtävärasteja. Joulumuorina tonttupolulla toiminut Ritva Kuisma sanoi, että muoripesti oli mieluinen, sillä joulunalla tapaa vain hyväntuulisia ja leppoisia ihmisiä.

Joulumuorin lämmintä glögiä tuli maistamaan Mervi Rajamäki 8-vuotiaan Niilo-poikansa kanssa.

– Joululahjatoiveet on minulla jo valmiina. Toivotaan, että joulupukki on kuullut ne, sanoi Niilo.

Tonttupolulla salaisen joululahjaoven vartijana toimi Kirsti Vihola. Kun oven aukaisi, sinne sai kuiskia lahjatoiveet.

– Itse en ole vielä aloittanut mitään valtavaa jouluvalmistelua, odotan inspiraatiota. Kyllä se joulu sieltä tulee, ja leipomaankin tässä vielä ehtii, hän sanoi.

Vilinää ja vilskettä riitti joulumyyjäisissä tuttuun tapaan. Kuva: Pekka Mustonen
Sitä, mitä ei joulumyyjäisistä löydä, sitä ei pukinkontissa kai tarvitakaan. Kuva: Pekka Mustonen
Joulumuorina tonttupolulla toimi Ritva Kuisma. Lämmintä glögiä tulivat maistamaan Mervi Rajamäki 8-vuotiaan Niilo-poikansa kanssa. Kuva: Pekka Mustonen
Kirsti Vihola toimi salaisen joululahjaoven vartijana. Kun oven aukaisi, sinne sai kuiskia lahjatoiveet. Kuva: Pekka Mustonen