Akaan Voimalle kaksi SM-mitalia voimanostossa

Pasi Putkonen (kesk.) Oulusta voitti voimanoston Suomen mestaruuden yli 50-vuotiaiden 105-kiloisten painoluokassa. Toinen oli Markus Koivuniemi (vas.) ja kolmas Tommi Nurminen Akaan Voimasta. Kuva: Jari Mutanen

Suomen Voimanostoliiton klassisen voimanoston masters-sarjojen eli 40–70-vuotiaiden Suomen mestaruuksista kilpailtiin 1.–3. joulukuuta Kankaanpäässä.

Akaan Voimaa edustivat menestyksekkäästi miesten 105M50-sarjassa eli yli 50-vuotiaiden 105-kiloisten painoluokassa Viialassa asuva Tommi Nurminen sekä tamperelainen Markus Koivuniemi. Koivuniemi sijoittui hopealle ja Nurminen pronssille.

Kilpailu himmeämmistä mitaleista oli todella jännittävä. Koivuniemi sijoittui toiseksi mahtavan 265 kilon ennätysmaastavetonsa ansiosta. Penkistä Koivuniemi nosti 137,5 kiloa ja jalkakyykystä 220 kiloa yhteistuloksen ollessa 622,5 kiloa. Hopeamitali oli Koivuniemelle ensimmäinen mitali SM-tasolla.

Nurminen nosti pronssia tasaisella 610 kilon sarjallaan, joka koostui 225 kilon jalkakyykystä, 142,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 242,5 kilon maastanostosta. Nokia Oyj:ssä insinöörinä työskentelevälle Nurmiselle nämä SM-kisat olivat miehen ensimmäiset voimanostossa. Nurminen on tehnyt onnistuneen lajinvaihdon voimanostoon judosta, jossa hänellä on kolme pronssimitalia SM-tasolta.

Kilpailun voitti moninkertainen Suomen mestari, oululainen Pasi Putkonen tuloksella 657,5 kiloa ja neljänneksi sijoittui Tammelan Ryskeen Joni Nylund tuloksella 607,5 kiloa.

105M50 sarjassa oli yhdeksän osanottajaa. Masters-sarjojen SM-kilpailuihin oli ilmoittautunut yhteensä 177 nostajaa naisten ja miesten 40-, 50-, 60- ja 70-vuotiaiden ikäluokkiin.

Markus Koivuniemi teki maastavedossa oman ennätyksensä 265 kiloa. Kuva: Jari Mutanen