Akaa Futsalin ja FC Kemin kärkiottelusta odotettiin vähämaalista – Kuumalla avausjaksolla nähtiin seitsemän maalia, viisi keltaista korttia ja yhdeksän kymmenen metrin vapaapotkua

Tunteet kuumenivat liigan kärkiottelussa. Pedrolle näytettiin keltaista korttia. Kuva: Ari Vuorela

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsal pelasi viikonloppuna kahdesti pohjoisen kiertueellaan. Se kohtasi vierasotteluissa ensin lauantaina FC Kemin ja sunnuntaina Tornion Palloveikot.

Kärkikamppailussa Kemi piti pisteet kotonaan lukemin 7–5 (4–3), mutta sunnuntaina Akaa palasi voittokantaan kaatamalla Tornion selvästi maalein 1–7 (1–4).

Ottelut olivat Akaa Futsalille kalenterivuoden viimeiset. Syyskausi on nyt takana, ennen varsinaista joulutaukoa pelataan vielä muita liigapelejä, ja Suomen futsalmaajoukkue pelaa myös tärkeät MM-karsintapelit joulukuun puolenvälin tienoilla.

Akaa Futsalin Bob (oik.) jäi ilman maaleja Kemissä. Kuva: Ari Vuorela

Kemi voittoon kuumassa pelissä

Lauantaina kärkikamppailu Kemissä oli hurja futsalnäytös. Ottelusta odotettiin vähämaalista, mutta toisin kävi. Jo avausjaksolla nähtiin seitsemän maalia sekä näiden lisäksi viisi keltaista korttia ja peräti yhdeksän kymmenen metrin vapaapotkua. Tunteet kävivät kuumina puolin ja toisin, mutta Kemi oli terävämpi maalinteossa ja pääsi näin tauolle lukemissa 4–3.

Toiselle jaksolle joukkueet tulivat hiukan rauhallisemmin. Alkuminuuteilla Akaa rakensi muutaman loistavan tasoituspaikan, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Kesken vieraiden kirin, pääsi Kemi iskemään seuraavat kaksi maalia, ja se karkasi jo 6–3-johtoon. Akaan kiri riitti vain kaunistelemaan loppulukemiksi 7–5 (4–3).

Joukkueen tehomies oli kolme kertaa osunut Justus Kunnas. Maalinteossa onnistuivat myös Pedro sekä Jere Intala.

Justus Kunnas iski kolme maalia lauantaina. Kuva: Ari Vuorela

Vakuuttava voitto Torniosta päätti futsalvuoden

Sunnuntaina vastaan asettui sarjan häntäpään Tornion Palloveikot. Akaa Futsal oli onnistunut yön aikana lataamaan itsensä hyvään iskuun, ja se aloitti pelin ryminällä. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 0–2, kun Jovan Stankovic ja Teemu Arponen onnistuivat maalinteossa. Tauolle lähdettiin 1–4-johtoasemassa, kun Jere Intala osui kahdesti.

Toinen jakso oli lähinnä kosmeettinen. Akaa Futsal hallitsi peliä ja iski vielä kolme lisäosumaa. Aleksi Pirttijoki ja Juhana Jyrkiäinen osuivat ensin, ja Arponen kaunisteli lopussa päätöslukemiksi 1–7 (1–4).

Vakuuttava vierasvoitto tuli tarpeeseen. Sen ansiosta Akaa Futsal lähtee viettämään pitkää joulutaukoa hyvissä asemissa sarjan kärkipaikalta. FC Kemillä on vielä yksi peli pelaamatta ensi viikonloppuna, joten se kuitenkin todennäköisesti nousee ykköseksi vielä ennen joulunviettoa.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe pohdiskeli Lapin-reissun antia.

– Tavoite tältä viikonlopulta oli tietysti kaksi voittoa, joten siinä mielessä ei voi olla tyytyväinen. Mutta toisaalta lauantain pelistä jäi paljon muuta käteen, se oli meille valtava oppikokemus uudistuneella joukkueella ja varsin vaiherikas virheiden täyteinen ottelu.

Sunnuntain peliin päävalmentaja oli tyytyväinen.

– Oli henkisesti iso juttu latautua uudelleen eilisestä todella raskaasta ja kuluttavasta pelistä, mutta onnistuimme siinä erinomaisesti, De San Bernabe kertoi.

Akaa Futsalin seuraava liigaottelu on vasta ensi vuoden puolella loppiaisena, jolloin Mad Max isännöi kauden toista Etelä-Pirkanmaan derbyä Valkeakoskella.