Topalle täysi pistepotti futsalissa – Mikko Ananinin hienot torjunnat antoivat avaimet kotijoukkueen voitolle

Ottelun TP-49–EBK/FS palkitut pelaajat olivat Topan osalta Mikko Ananin (vas.) ja EBK:n Dhiaa Al-Shemari. Kuva Juha Pietikäinen.

Toijalan Pallo-49 otti sarjan toisen voittonsa miesten Futsal-Ykkösessä. TP-49 kohtasi sunnuntaina 26. marraskuuta Toijalan monitoimihallilla Espoo Bollklubben FS -joukkueen. Kotijoukkueen hallinnoiman ottelun loppunumerot olivat 5–3 (2–1). Ottelun parhaan pelaajan Mikko Ananinin hienot torjunnat antoivat osaltaan avaimet kotijoukkueen voitolle. Vahva näyttö Topasta tuli myös kolmen maalin Joonas Thomakselta.

Maalinteon aloitti vieraiden Muhammed Abdulle ajassa 8.55. Topalla kesti aikansa saada maalia aikaiseksi. Lukuisten hyvienkin yritysten jälkeen Joonas Thomas siirsi Alejandro De San Bernabe Clementen syötön verkkoon. Avausjakson viimeisen minuutin alkajaisiksi Joonas onnistui toistamiseen. Ronski raataja ohjasi LeeviEelis Lindbergin vedon maalin edestä sisään.

Topa olisi parikin lisämaalia voinut naulata jaksolla sisään. Vastaavasti vieraat eivät onnistuneet saamaan tyhjäänkään maaliin. Minuutti ennen toisen jakson puoltaväliä Joonas Thomas viimeisteli 3–1:een. Vieraat ottivat jo aikaisessa vaiheessa lentävän maalivahdin käyttöönsä. Ajassa 33.13 Ibrahim Mustafa tulittikin takanurkkaan 3–2-kavennuksen. EBK haki tasoitusta hanakasti, mutta maalin tekikin Topa. Mikko Ananin pisti omalta maalialueelta tyhjiin 4–2.

Vieraat onnistuivat vielä kerran, ajassa 37.39 kapteeninsa Dhiaa AlShemarin osuessa. Päätösnumerot syntyivät 34 sekuntia ennen summeria. Maalinedusruuhkassa Teppo Tenkanen siirsi Jani Kirjavaiselle, joka tyylitteli puolityhjään maaliin loppunumerot.

Topa otti ansaitun voiton, vaikkakin EBK työllisti hyvin kotijoukkueen maalivahtia. Tosin, siksihän Mikko maalilla onkin, että mahdottomiltakin näyttävät vedot torjutaan. Molemmilla joukkueilla oli miehistövajausta. Topalta neljä vahvaa tekijää, Lingman, Salmi, A. Sormunen ja J. Pirttijoki olivat poissa. Vieraiden kokoonpano elää lähes joka pelissä. Pahimmillaan he ovat joutuneet selviämään pelistä yhdeksällä pelaajalla.

Lisätietoa Topan loukkaantuneiden tilanteesta tuli. Kim Lingmanin polven eturistiside on poikki, eikä nyt ole peleihin asiaa pitkään aikaan. Seuraavat kaksi peliä Topa pelaa vieraissa. Sunnuntaina 3. joulukuuta kohdataan FC Sport. Keskiviikkona 6. joulukuuta vastaan asettuu Ilves FS.

Ottelun TP-49–EBK/FS palkitut pelaajat olivat Topan osalta Mikko Ananin ja EBK:n Dhiaa Al-Shemari.