Mestari kaatui Areenalla – Akaa Futsal jatkaa sarjan kärkipaikalla

Markus Rautiainen iski lauantaina ottelun voittomaalin. Kuva Tuukka Nyström.

Akaa Futsalin vahva meno Miesten Futsal-Liigan kärkikahinoissa sai jatkoa lauantaina. Joukkue nappasi jo yhdeksännen peräkkäisen voiton, ja se jatkaa sarjan piikkipaikalla. Nyt kaatui viime kauden Suomen mestari Kampuksen Dynamo, jonka voittaminen onkin ollut viime vuosina harvinaista herkkua. Voitto tuli jännittävän pelin jälkeen loppulukemin 4–2 (1–1).

Jo avausjakson alku näytti, mitä tuleman pitää. KaDy oli matkustanut Akaaseen erittäin puolustusvoittoinen taktiikka mielessään. Se puolusti tiiviisti ja tylsyttikin melko hyvin kotijoukkueen hyökkäyspelistä parhaan terän pois. Jyväskyläläisten oma hyökkäyspeli sen sijaan oli sanalla sanoen vaisua. KaDy tyytyi roiskimaan paljon pitkiä palloja, mutta erikoistilanteiden kautta se onnistui tekemään hienon avausmaalin, kun kulmapotkukuvio tuotti tulosta.

Brasilialaispelaaja Bob osui kahdesti KaDya vastaan. Kuva Tuukka Nyström.

Rautiainen ratkaisee

Akaa Futsalin avausmaali ja tärkeä tasoitus syntyi heti seuraavassa vaihdossa. Jere Intala haki maalin edestä syötöllään Bobia, ja Bobissa kaksin käsin roikkunut KaDy-puolustaja ohjasi pallon pahaksi onnekseen omaan maaliin. Akaan pallonhallinnasta huolimatta sen enempää maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla pelin iso kuva pysyi samana. Akaa hallitsi palloa, mutta KaDy puolusti tiiviisti ja kärsivällisesti ja pääsi sekin ajoittain hyville laukaisupaikoille. Akaa Areenan lähes 300-henkinen kotiyleisö sai vihdoin tuulettaa ajassa 33.19, kun Bob ohjasi Tero Intalan laukauksen takatolpalta maaliin. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi. KaDyn tasoitus tuli heti perään Akaa Futsalin pahasta puolustusvirheestä.

Lopulta kotijoukkueen kova yritys kuitenkin palkittiin. Vajaa nelisen minuuttia ennen loppua Markus Rautiaisen haasto tuotti laukauksen, joka ohjautui KaDyn omasta pelaajasta ohi vieraiden maalivahdin ja tilanteeksi tuli 3–2. KaDy lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta se ei onnistunut rakentamaan riittävän laadukkaita maalitilanteita. Lopulta toisessa päässä nähtiin yksi kauden upeimmista maaleista. Kasper Kangas löysi pitkällä syötöllä Bobin, joka pompotteli pallon ilmassa Jovan Stankovicille. Stankovic puski vielä pallon takaisin Bobille, joka tälläsi sen ylänurkkaan. Peli päättyi lukemin 4–2 ja näin kolme sarjapistettä jäi Akaaseen.

Aleksi Pirttijoki koki kovia saatuaan päähänsä KaDy-maalivahdin nyrkin. Kuva Tuukka Nyström.

Viikonloppuna Meri-Lappiin

Voittomaalin iskenyt Markus Rautiainen odotti pelistä juuri niin vaikeaa kuin siitä lopulta tulikin.

– Tiedettiin kyllä, että KaDy laittaa meidät ahtaalle ja oli odotetun vaikea peli. KaDy on muutoksista huolimatta taktisesti valveutunut joukkue, ja täysi työpäivä jouduttiin tekemään, Rautiainen kertoi ottelun päätyttyä.

Akaa Futsalin syyskauden viimeiset ottelut pelataan tulevana viikonloppuna Meri-Lapissa, kun joukkue kohtaa lauantaina FC Kemin ja sunnuntaina Tornion Palloveikot vieraskentällä. Lauantain ottelu FC Kemiä vastaan määrittelee hyvin pitkälti sen, kumpi joukkueista lähtee joulunviettoon sarjan kärkipaikalta.