Punainen kortti sammutti Toijalan Pallon toivonkipinän Kiisto-pelissä Futsal-Ykkösessä

Toijalan Pallo -49 hävisi lauantaina kotikentällään vaasalaiselle FC Kiistolle Futsal-Ykkösessä. Topalta palkittiin Teppo Tenkanen (vas.) ja Kiistolta Jussi Ojala (oik.). Keskellä raatiin kuulunut Jari Hakala. Kuva: Juha Pietikäinen

Toijalan Pallo -49:n pisteputki jäi yhden ottelun mittaiseksi futsalin miesten ykkösessä. Sunnuntaina 12. marraskuuta otettu voitto Jämsänkosken Ilveksestä ei saanut jatkoa viime lauantaina. FC Kiisto Vaasasta kävi hakemassa Toijalan monitoimihallilta kauden kolmannen voittonsa 4–6 (2–2) -lukemin.

Topalla oli lauantaina käytössä farmisopimuspelaajat Juho Laine, Aleksi Pirttijoki ja Leevi-Eelis Lindberg Akaa Futsalista sekä Akaa Futsalin päävalmentaja, Topan kirjoilla oleva Alejandro De San Bernabe Clemente, joka pelaa Topassa, kun ehtii Akaa Futsalin valmennuskiireiltään.

Toijalan monitoimihallilla ei satapäisen yleisön tarvinnut kauaa odottaa avausmaalia. Kun peli oli edennyt 25 sekuntia, kotijoukkueen kapteeni Ere Salmi toimitti pallon verkon perille. Maalin syöttäjänä oli Leevi-Eelis Lindberg.

Kolme minuuttia myöhemmin ottelun hahmoihin kuulunut Jussi Ojala ohitti Topan maalivahdin Juho Laineen. Ojala vei myös ajassa 13.21 vieraat 1–2-johtoon.

Vahvaa syksyä pelaava Ere Salmi maalasi minuuttia ennen taukoa puoliaikanumeroiksi 2–2. Aleksi Pirttijoki syötti tämän osuman. Tasaista oli, joten ratkaisut siirtyivät toiselle jaksolle.

Topa pelasi lopun vajaalla

Ratkaisuista ensimmäinen tuli jo puolentoista minuutin kohdalla. Avausjaksolla varoituksen saaneelle Ere Salmelle näytettiin nyt toista varoitusta, ja peli häneltä päättyi siihen. Puolisen minuuttia myöhemmin Jussi Ojala teki kolmannen osumansa.

Kerran vielä Topa tuli tasoihin ajassa 22.50. Jani Kirjavainen osui Teppo Tenkasen syötöstä. Reilu puoli minuuttia ja Kiisto siirtyi taas maalin johtoon. Vierasjoukkue lisäsi johtonsa 3–5:een ajassa 31.01.

Kun peliä oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia, pallo päätyi vieraiden pömpeliin omasta pelaajasta. Toivonkipinä ei kotijoukkueelle kauaa lepattanut, sillä ajassa 38.29 Akseli Sormunen sai suoran punaisen. Tämä tiesi Topalle vajaalla pelaamista. Pelin päätösmaalin Kiisto teki kolme sekuntia ennen summeria.

Eihän se piste tai jopa voittokaan kaukana Topalta ollut. Pienet asiat, joilla kuitenkin oli suuri merkitys, ratkaisivat lauantaina, tässä sarjassa kun mitään ei saa ilmaiseksi ja voiton eteen pitää tehdä todella töitä.

Topalla riittää haasteita tulevissa peleissä. Kim Lingman ja Juho Pirttijoki potevat nyt pikku vammoja ja olivat lauantaina poissa. Ere Salmelle tuli yhden pelin ja Akseli Sormuselle kahden pelin huiluut. Topalla on myös seuraavaksi ohjelmassa kotipeli, kun monitoimihallille ensi sunnuntaina saapuu EBK/FS Espoosta. Ottelu alkaa kello 15.

Topalta lauantaina palkittiin Teppo Tenkanen ja Kiistolta Jussi Ojala.