Luomalta ja Inkiseltä tulossa uusia hevosia raviradoille – Kesänkukan isä on lähes 600 000 euroa juossut ravikuningas

Unto Inkinen kilpaili pitkään kuvan Laguunilla, jonka ensimmäinen varsa Kesänkukka hankki juuri kilpailuoikeudet Forssan koelähdöstä. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Akaasta on tulossa uusia hevosia kilparadoille. Sunnuntaina Forssassa hyväksytyn koelähdön suorittivat Markku Luoman kolmevuotias lämminveritamma Chip And Charge ja Unto Inkisen nelivuotias suomenhevonen Kesänkukka.

Markku Luoma on itse kasvattanut Chip And Chargen. Se on emänsä My Second Secretin esikoinen. Tammalla on toinenkin varsa, kohta kaksivuotiaaksi kääntyvä Lunya.

Markku Luoma on kasvattanut kolme lämminveristä ja yhden suomenhevosen. Suomenhevosori Jatus kilpaili 1980–90-luvun taitteessa peräti 180 kertaa ja otti 14 voittoa.

Unto Inkisen nelivuotiaan tamma Kesänkukan emä on Inkisen tuttu kilpahevonen Laguuni, joka oli 52 kertaa radoilla. Varsan isä on lähes 600 000 euroa juossut ravikuningas Costello.

Samana päivänä, kun Inkinen ja Luoma olivat koelähdössä, akaalainen Jouni Vaittinen ohjasti valmentamansa Beben (28,9) kylmäveristen tasoitusajossa neljänneksi.