Akaa Futsal jälleen vakuuttavaan kotivoittoon

Teemu Arponen haastamassa Riemu-puolustusta pallon kanssa. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liiga jatkui lauantaina Akaa Areenalla. Kovassa syysvireessä olevan Akaa Futsalin voittoputki venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun jyväskyläläinen Riemu kaatui murskaavin lukemin 9–1 (4–1).

Akaa Futsalin hienon kauden aloitus on näkynyt mukavasti myös yleisömäärissä. Tälläkin kertaa lähes 300 katsojaa näki, kuinka kotijoukkue huokui juonikkuutta ja peli-iloa.

Ottelun voittajaa ei tarvinnut Akaa Areenan lauantai-iltapäivässä juurikaan arvuutella – ei ainakaan enää sen jälkeen, kun kotijoukkue oli iskenyt Tero Intalan ja Bobin toimesta pelin ensimmäiset täysosumat. Vaikka Riemu onnistui kaventamaan pelin lukemiin 2–1, mentiin tauolle jo kolmen maalin johtoasemassa. Kolmannen maalin taituroi päivän kauneimmalla ujutuksella Pedro, ja 4–1-maalissa Jovan Stankocin pelisilmä näki Riemu-maalivahdin haparoinnin, ja pallo Stankovicin jalasta verkkoon.

Toisella jaksolla kotijoukkue jatkoi tehokkaana. Muutaman maukkaan pelastuksen pelissä tehnyt maalivahti Kasper Kangas teki jakson alussa tilaa Juho Laineelle, joka ei päästänyt yhtäkään maalia selkänsä taakse. Yhden syöttöpisteen Laine sen sijaan nappasi – heittoavauksen päätteeksi Aleksi Pirttijoki onnistui maalinteossa. Myös Juhana Jyrkiäinen ja Teemu Arponen ampuivat pallon tolppien väliin, ja kerran pallo pomppi sisään Riemun omasta puolustajasta. Näin loppulukemiksi kirjattiin selkeä 9–1 (4–1) -kotivoitto.

Bob onnistui maalinteossa jälleen lauantaina. Kuva: Tuukka Nyström

Syyskautta jäljellä kolme ottelua

Kotijoukkueen päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen tapaan, jolla joukkue päätti peliruuhkan, sillä lauantain ottelu oli kolmas kahdeksaan päivään.

– Kokonaisvaltainen ja hyvä peli meiltä. Kentällä näkyi mukavan paljon peli-iloa ja pallottoman tukea. Työ jatkuu, ja kovemmat pelit ovat edessä päin, mutta tänään asenne ja esitys olivat sitä, mitä sen pitää olla jatkossakin.

Akaa Futsalin syyskautta on jäljellä vielä kolmen ottelun verran. Ensin lauantaina 25.11. pelataan vuoden viimeinen kotiottelu, jossa vastaan asettuu hallitseva suomenmestari KaDy. Syyskauden päättää Meri-Lapin reissu. Lauantaina 2.12. Akaa Futsal kohtaa FC Kemin, ja perään sunnuntaina Tornion Palloveikot.

Akaa Futsalin yleisömäärät ovat kasvussa. Riemu-peliä seurasi 296 silmäparia. Kuva: Tuukka Nyström