Akaa-Volley tyynnytti Loimaan Hurrikaanin

Akaa Areenan 526-päinen yleisö todisti Akaa-Volleyn 3–1-voittoa Hurrikaanista. Kuva: Markku Ruonala

Viime vuoden Akaa-Volleyn hopeajoukkueen takuumiehistä jenkki Greg Petty siirtyi täksi kaudeksi Loimaalle Hurrikaanin vahvuuteen. Ennen keskiviikon peliä Akaa-Volleytä vastaan Greg Petty iloitsi tuttuun halliin palaamisesta ja tuttujen fanien ja Akaan joukkueen taustojen näkemisestä sympaattiseen tyllinsä.

– Rakastan tätä hallia, muistelen ilolla viime kevään play off -pelien hienoja voittoja täällä. Tuntuu hyvältä palata tänne tuttujen ihmisten eteen pelaamaan. Minusta tuntuu, että vaikka joukkueeni on vaihtunut, en ole täällä pelaamassa Akaan faneja vastaan. Toivottavasti pystymme vain tarjoamaan kaikille katsojille hienon taistelun ja lentopalloelämyksen – toki teemme kaikkemme viedäksemme pisteet ysitien eteläpäähän.

Hurrikaani vei ensimmäisen erän

Akaa-Volleyn ja Hurrikaanin kohtaaminen Akaa Areenassa keskiviikkona päättyi Akaan 3–1-voittoon.

Ottelun ensimmäisen erän kotijoukkue Akaa-Volley aloitti hermoillen. Erityisesti hyökkäyksissä malttia ei juurikaan ollut, ja pallot tulivat Hurrikaani-torjunnasta takaisin akaalaisten varpaille. Ensimmäisen erän torjuntapisteet menivät Hurrikaanille 5–1 ja Akaan koko joukkueen hyökkäystehot jäivät alle kolmeenkymmeneen prosenttiin. Ainoastaan aloitussyötöt loimaalaisilla oli hakusessa. Syöttövirheitä tuli vieraille erään kaikkiaan kahdeksan kappaletta, ja näiden ansiosta kotijoukkue pysyi edes jonkin verran mukana pelissä. Tasoltaan heikoksi jääneen erän vei Hurrikaani lopulta selvästi 17–25.

Toisen erän peli osoitti, että kotijoukkue oli saanut ensimmäisestä erästä totaalisen herätyksen. Ensimmäisen erän lopulla kentälle yleispelaajaksi vaihdettu Mikko Räsänen rauhoitti kotijoukkueen peliä. Myös Akaan hakkuri Matěj Šmídl nousi ensimmäisen erän synkkyydestä täyteen loistoonsa. Ensimmäisen erän seitsemästä passista Šmídl teki vain kaksi pistettä. Toisessa erässä yhdeksästä passista Matej teki kahdeksan suoraa pistettä tekemättä yhtään suoraa virhettä tai torjuntaan lyöntiä. Kotijoukkueen ryhtiliike toi selvän 25–16-erävoiton.

Kolmas erä tarjosi yleisöön menevää lentopalloa. Erä oli äärimmäisen tasainen ja molemmat joukkueet esittivät parastaan vuoron perään. Pisteen kahden erolla ja vuorovedolla edettiin aina tilanteeseen 20–20  saakka. Tämän jälkeen nähtiin useampi todellinen taistelupallo, joista kotijoukkue onnistui useamman itselleen kääntämään. Erä meni lopulta Akaalle 25–22.

Akaa-Volley kohtasi Hurrikaanin kotikentällään Akaa Areenassa keskiviikkoiltana. Kuva: Markku Ruonala

Neljäs erä eteni jatkopalloille

Neljännen erän alussa kotijoukkue tuntui hieman vetävän happea tiukan kolmoserän jäljiltä. Hurrikaani eteni 3–5-johtoon, mutta Akaan miehistö ei tästä hätkähtänyt. Kotijoukkue vei neljä seuraavaa pistettä ja pääsi jälleen rytmiin mukaan. Erän loppupuolella molempien joukkueiden peli muuttui etenkin syöttöviivalla hermostuneeksi ja virheitä tuli vuoron perään.

Erä eteni aina jatkopalloille asti. Tilanteessa 24–24 Akaan Petteri Tyynismaa syötti ässän, ja seuraavassa pallossa ottelupallon kenttään löi Šmídl. Näin neljäs erä päättyi kotijoukkueelle 26–24 ja koko ottelu 3–1.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu passari Ilja Ivanov totesi, ettei uskalla arvioida omaa peliään ennen kuin on ensin soittanut isälleen Pielavedelle ja kysynyt arvosanaa otteista.