Akaa Futsal voittoon jännittävässä kärkikamppailussa – Tasainen ottelu päättyi lopulta vasta voittomaalikilpailuun

Pedro iski kaksi maalia Vieskaa vastaan. Kuva Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan kärkiottelu Akaa Futsalin ja Vieska Futsalin välillä osoittautui lauantaina kaikkien odotusten arvoiseksi. Jännittävä ja tasainen ottelu päättyi lopulta vasta voittomaalikilpailuun, jossa Akaa oli niukasti parempi ja nappasi näin kaksi sarjapistettä ottelusta. Loppulukemat kirjattiin 6–5 mv, 5–5 ja, 5–5 (1–1).

Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen hallintaa. Akaa Futsal rakensi enemmän ja parempia maalipaikkoja, mutta vierailta löytyi kuitenkin enemmän terävyyttä avausmaalin tekoon. Taukolukemat 1–1 iski kymmenen metrin vapaapotkupisteeltä Pedro, kun Vieska oli joutunut rikkomaan jakson aikana yli viisi kertaa. Akaalla oli muutama muukin maukas paikka maalintekoon, mutta tehokkuus jäi odottamaan toista jaksoa.

Kotijoukkue tuli toisen jakson alkuun entistä vahvemmin. Se käänsi pelin virtauksen väkisin kohti Vieskan maalia, ja tulostakin tuli. Jere Intala osui kahdesti ja vei kotijoukkueen jo 3–1-johtoon. Akaan puolustuspeli ei kuitenkaan toiminut hyvin. Vieska pääsi turhan helposti kaventamaan heti perään.

Jere Intala puolustustehtävissä Vieska-pelaaja Atte Taipaletta vastaan – Intala iski lauantaina kaksi maalia.
Kuva Tuukka Nyström.

Akaan vahva johto suli lopussa

Vierasjoukkue ajautui myös toisella jaksolla virhevaikeuksiin. Pedro ja Teemu Arponen pääsivät iskemään vapaapotkuista jo 5–2-johdon. Vieska Futsal sai tämän jälkeen kuitenkin Akaan puolustuskannalle, ja se sai varsinkin lentävällä maalivahdilla pelatessaan kotijoukkueen puolustuksen sekaisin. Pian lukemat olivatkin jo 5–5, ja ottelussa siirryttiin lopulta jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat huippuherkulliset maalipaikkansa, mutta enempää maaleja ei enää nähty. Näin ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta asti. Siinä kotijoukkue oli taitavampi ja näin arvokas lisäpiste jäi Akaaseen.

Bob oli jälleen alati vaarallinen, mutta jäi tällä kertaa ilman maaleja. Kuva Tuukka Nyström.

Pelit jatkuvat torstaina

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe näki, että ottelu oli joukkueelleen vaikea.

– Meillä oli alussa hiukan hankalaa päästä pelin vaatimustasolle, mutta kasvoimme pelin edetessä ja pääsimmekin jo hyvään johtoasemaan. Työnteko jäi lopussa vajaaksi, ja erikoistilanteen puolustaminen ei sujunut. Kaksi pistettä tästä huippuottelusta oli kuitenkin hyvä juttu, ja ennen kaikkea saimme erinomaisen oppitunnin jatkoa ajatellen.

Akaa Futsalin kalenteri jatkuu kiireisenä. Tulevana torstaina on vuorossa vierailu kautensa pirteästi aloittaneen Someron Voiman kotiluolaan. Heti perään lauantaina pelataan jälleen Akaa Areenalla, kun jyväskyläläinen Riemu saapuu ison fanijoukkonsa kanssa Akaaseen.