Akaalaisten joukkueiden määrä kasvoi futsalissa – Edustus jo lähes 30 sarjassa

Sisäpalloilulaji futsalin pelikausi 2023–24 on pääsarjojen osalta käynnistynyt jo viikkoja sitten. Alasarjat sekä junioreiden sarjat käynnistyvät myös tuota pikaa.

Akaan alueen futsal-sarjoissa pelaa tulevalla kaudella ennätysmäärä joukkueita. Viime pelikaudella joukkueita oli 26, nyt 29.

Palloliiton valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat miesten futsal-liigaa Akaa Futsal ja miesten futsal-ykköstä Toijalan Pallo-49. Valtakunnallista sarjaa pelaavat myös Akaa Futsalin pojat 17 liigassa.

Akaalaiset alasarjojen ja juniorisarjojen joukkueet pelaavat läntisellä alueella. Osaavuutensa aiempina kausina osoittanut TP-49:n naisjoukkue pelaa tulevalla kaudella läntisen alueen kolmosessa. Sarjan yhdeksän joukkuetta pelaa turnausmuotoisesti, kerran kaikkia vastaan. Otteluita joukkuetta kohden tulee kahdeksan.

Paikallispelejä tulee olemaan myös miesten nelosen B1-lohkossa. TP-49/Veikot, Viialan Peli-Veikot sekä Urjalan Palloseura pelaavat tässä seitsemän joukkueen lohkossa.

Kaksi ToPan ikämiesjoukkuetta lisää, niin saadaan aikuisjoukkueiden määräksi seitsemän.

22 juniorijoukkuetta kattaa aika pitkälle koko Akaan alueen juniorituotannon. Ja kuten aiempinakin kausina, näistä hyvin moni joukkue tullee pelaamaan sarjojensa kärkisijoista. Tähän on vahva luotto, sillä viime kaudella sijoituksia kolmen parhaan joukkoon oli viisi.

Palloliiton tulospalvelu-sivuilta pääsee sujuvasti seuraamaan, missä ja milloin mikäkin alueen joukkue pelaa.

Juri Virtanen jatkaa puheenjohtajana

Toijalan Pallo -49 piti sääntömääräisen syyskokouksensa sunnuntaina 22. lokakuuta. Kokouspaikkana oli totutusti seuran oma kerhohuone Toijalan Meijerintiellä. Puheenjohtajaksi valitulla Juri Virtasella alkoi neljäs kausi.

Varapuheenjohtajana jatkaa Pekka Järvinen, ja muut johtokunnan jäsenet ovat Minna Hammar, Joonas Mäkinen, Susanna Mäntynen, Janne Rissanen ja Tuomo Smått. Pitkään johtokunnassa toimineet Janne Hevonoja, Annsofi Kreivi-Iivonen ja Sanna Repo siirtyivät syrjään.