Kylmäkosken kirkossa keskustellaan 100-vuotiaasta uskonnonvapaudesta – Puhujia muun muassa Suomen Muslimifoorumista ja Tampereen vapaa-ajattelijoista

Vuonna 1923 Suomessa tuli voimaan laki, joka takasi uskonnonvapauden kaikille. Vasta sadan vuoden ajan Suomessa on siis ollut mahdollista valita oma uskontokuntansa – tai valita olla kuulumatta mihinkään.

Heti uuden lain tultua voimaan monet yhteisöt rekisteröityivät omiksi uskonnollisiksi yhteisöikseen. Muutos oli merkittävä kirkossa ja koko suomalaisessa yhteiskunnassa sekä monien yksilöiden ja perheiden elämässä.

Uskonnonvapauslaki antaa vapauden etsiä sitä uskoa tai yhteisöä, joka olisi sopiva ja tuntuisi turvalliselta. Lainsäädäntö tukee sananvapautta  ja vapautta kokoontua.

Jokainen kansalainen saa Suomessa elää omantunnon ja uskon mukaan. Ihminen voi vaihtaa kirkosta toiseen tai osallistua hengelliseen toimintaan vailla pakkoa. Tänä päivänä Suomi on moniuskontoinen ja monikulttuurinen maa. Sata vuotta sitten saavutettu vapaus on nyt jokaisen ajattelun vapautta.

Kylmäkosken kulttuurikirkko -työryhmän aloitteesta Kylmäkosken kirkossa pidetään tiistaina 7.11. kello 18 alkaen Uskonnonvapaus 100 vuotta -keskusteluilta, jossa keskustellaan uskonnonvapauden toteutumisesta tänä päivänä. Mukana keskustelussa on paikallisten uskonyhteisöjen ja katsomusten edustajia.

Tilaisuudessa pitää alustuksen Suomen Muslimifoorumi ry:n pääsihteeri Pia Jardi, ja mukana on myös muun muassa Tampereen vapaa-ajattelijat -yhdistyksen puheenjohtaja Riku Bähr.

Illan juontaa emeritus suurlähettiläs Ilari Rantakari.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.