Koulutuspaikkojen kohtaanto-ongelma odottaa pikaista ratkaisua – kuntayhtymäjohtaja herättää oikea-aikaista keskustelua aloituspaikoista

 – Pitkänaikaa laskenut syntyvyys on johtanut siihen, että maassamme on niin toisen asteen koulutuspaikoissa kuin korkeakoulupaikoissa on ylikapasiteettia. Lisäksi on kohtaanto-ongelma. Toisaalla maassamme on aloituspaikkoja liian vähän ja toisaalla liian paljon. Asiaan olisi puututtava pikimmiten, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kiirehtii. (Kuva: Rami Marjamäki)Maamme syntyvyys ja siten myös kokonaishedelmällisyysluku ovat olleet laskuvireisiä jo vuodesta 1990 lähtien. Tuona aikana vuosittain syntyvien vauvojen määrä on laskenut vajaasta 70 000 pienokaisesta runsaaseen 44 000 pienokaiseen. Sasky Koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja Antti Lahden mielestä niin Pirkanmaalla kuin koko valtakunnassa olisi kiire keskustella puhki niin toisen asteen kuin korkeakoulujenkin aloituspaikat. Antti Lahti perää oikea-aikaista ja perusteellista yhteiskunnallista keskustelua koulutukseen satsattavista voimavaroista. Opiskelijoiden määrät pienenevät. Niin toisen asteen koulut kuin korkeakoulut joutuvat kilpailemaan tulijoista.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.